Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Σέρρες: Δεν υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο και o ασθενής μεταφέρεται με φορτηγάκι

 

Μια ακόμη περίπτωση με ασθενή να μεταφέρεται με ιδιωτικό μέσο μεταφοράς και συγκεκριμένα με φορτηγάκι έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών κ. Κατερίνα Ποιμενίδου μιλώντας στο Επιλογές τόνισε ότι οι συγγενείς του ασθενούς, βρίσκονται σε απόγνωση με την περιπέτεια του δικού τους ανθρώπου.

Με αφορμή εικόνες που ήρθαν στη δημοσιότητα με ασθενή να μεταφέρετε με ιδιωτικό φορτηγάκι αντί ασθενοφόρου και μάλιστα σε τακτικά χρονικά διαστήματα στο Νοσοκομείο Σερρών λόγω χρόνιας πάθησης, η πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Κατερίνα Ποιμενίδου μιλώντας στην εκπομπή ΚΑΘΕ ΜΕΣΗΜΕΡΙ και την Ελένη Μωραΐτη καταγγέλλει την υπάρχουσα κατάσταση καθώς όπως λέει δεν είναι πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του νομού μας.

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών προτείνει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να διεκδικήσουν τα αυτονόητα.

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου και των Διοικητών των νοσοκομείων για τα περιστατικά που χρήζουν επανέλεγχο και μεταφορά ασθενών θα πρέπει οι οικείοι τους να επικοινωνούν με το εκάστοτε νοσοκομείο. 

Η κ. Ποιμενίδου που ήρθε σε επαφή με τους συγγενείς του ασθενούς αναφέρει ότι βρίσκονται σε απόγνωση και κοινοποιούν την ταλαιπωρία και περιπέτεια του δικού τους ανθρώπου καθώς αναγκάζονται να τον πηγαινοφέρνουν με δική τους ευθύνη.

makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου