Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Έξι νέα ασθενοφόρα στο δίκτυο ΕΚΑΒ της Λακωνίας

Είκοσι νέα ασθενοφόρα 4×4 εντάσσονται στο δυναμικό των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μετά την υλοποίηση εκ μέρους της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) της σχετικής πράξης που χρηματοδότησε το ΠΕΠ Πελοποννήσου, στο πλαίσιο απόφασης ένταξης στο εν λόγω πρόγραμμα την οποία είχε υπογράψει ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας από τις 3 Οκτωβρίου 2019.

Σύμφωνα με τον πίνακα κατανομής, από τα συνολικά 20 οχήματα τα 6 θα διατεθούν σε υγειονομικές μονάδες της Λακωνίας ως εξής: 2 στο ΚΥ Μολάων και από 1 στα ΚΥ Αρεόπολης, Βλαχιώτη, Γυθείου και Νεάπολης.

Τα υπόλοιπα οχήματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κατανέμονται ως εξής: 3 στην Αργολίδα, 6 στην Αρκαδία, 1 στην Κορινθία και 4 στη Μεσσηνία.

Η εν λόγω πράξη, με δικαιούχο την 6η ΥΠΕ, αφορούσε στην αναβάθμιση του εξοπλισμού των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με προμήθεια ασθενοφόρων και βιοϊατρικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 1.828.856 ευρώ και είχε ενταχθεί στο ΠΕΠ 2014 – 2020 πριν από τρία χρόνια με απόφαση του Π. Νίκα.

Πάντως, η Περιφέρεια κάνει λόγο για εξαιρετικά μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση της πράξης από την 6η ΥΠΕ, ενώ όπως σχολίασε ο Π. Νίκας, «θα ήταν χρήσιμο στην απόφασή της για την κατανομή των ασθενοφόρων η 6η ΥΠΕ, να αναφέρει από ποιον προϋπολογισμό προέρχεται η πίστωση για την προμήθεια των εν λόγω οχημάτων, ώστε να μην εμφανίζεται ως δικό της έργο».

lakonikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου