Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Πότε θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης – Οι διαφωνίες και η θέση Πλεύρη


Πληθαίνουν οι φωνές όσων θεωρούν στην κυβέρνηση ότι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί πρέπει να επιστρέψουν στα νοσοκομεία. Μέχρι σήμερα και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δίνει το υπουργείο Υγείας, περίπου 2200 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί βρίσκονται εκτός ΕΣΥ εδώ και 14 μήνες.

Παρότι κάποια κυβερνητικά στελέχη θεωρούν ότι πλέον δεν υπάρχει νόημα να βρίσκονται οι εργαζόμενοι αυτοί εκτός συστήματος και νοσοκομείων, ορισμένοι υπουργοί με πρωτοστάτη τον Θάνο Πλεύρη διαφωνούν με την επιστροφή τους.

Πάγια θέση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη είναι πως οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί δεν μπορούν να υπηρετούν το ΕΣΥ όταν δεν πιστεύουν στην επιστήμη.

Τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς αναφέρουν ότι την ώρα που η χώρα δεν έχει απολύτως κανένα μέτρο για την πανδημία η οποία έχει μπει στο «συρτάρι», δεν μπορούν να είναι απλήρωτοι χιλιάδες εργαζόμενοι και μάλιστα πριν τις εκλογές.

Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί και οι αποφάσεις

Αξιοσημείωτο είναι ότι και στους κόλπους του υπουργείου Υγείας φαίνεται να υπάρχει διαφωνία, καθώς η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα έχει αφήσει πολλές φορές ανοικτό παράθυρο για την επιστροφή των υγειονομικών στα νοσοκομεία.


Πάντως σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, η κυβέρνηση αναμένει την απόφαση του ΣτΕ στο οποίο έχουν προσφύγει οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, ώστε να λάβει τελικές αποφάσεις.

Βέβαια ο χρονικός ορίζοντας είναι στις 31 Δεκεμβρίου οπότε και το σχετικό ΦΕΚ προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν σε αναστολή. Λίγο πριν αναμένεται να επανεξετασθεί το θέμα, καθώς υπάρχει ανησυχία στην κυβέρνηση ότι οι ανεμβολίαστοι θα κοστίσουν σε ψήφους ενόψει εκλογών.

Προς την κατεύθυνση επιστροφής τους πάντως φαίνεται να συμβάλει και η μεγάλη έλλειψη προσωπικού που υπάρχει σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ οι προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο.

healthreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου