Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Με το σταγονόμετρο η ενίσχυση του ΕΚΑΒ Χίου – Δεν καλύπτονται τα κενά

 

Η κυβέρνηση και με την προσωπική σφραγίδα του υπουργού Μετανάστευσης κ. Νότη Μηταράκη εξακολουθούν να εμπαίζει τους κατοίκους της Χίου στο μείζον ζήτημα της στελέχωσης του ΕΚΑΒ, που αδυνατεί να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες του νησιού κυρίως κατά τις νυκτερινές ώρες.

Σήμερα, Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022, ο κ. Μηταράκης ανακοίνωση με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «εγκρίθηκε η πρόσληψη των 3 επικουρικών που είχαν κάνει αίτηση για τη Χίο. Ξεκινάνε υπηρεσία εντός Νοεμβρίου».

Η αλήθεια, βέβαια, είναι – όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας – ότι οι αιτήσεις ήταν περισσότερες, όπως – άλλωστε – είναι και οι ανάγκες, οι οποίες ανέρχονται σε περίπου δέκα άτομα, ώστε να καλύπτονται πλήρως όλες οι βάρδιες του ΕΚΑΒ.

Επιπλέον, από τα τρία άτομα, που αναφέρει ο υπουργός, οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο ότι θα έρθουν άμεσα μόνον οι δύο, αφού για το τρίτο άτομο υπάρχει κώλυμμα προσωπικής κατάστασης.

Αυτή τη στιγμή στη Χίο υπηρετούν για ενίσχυση του τοπικού τομέα του ΕΚΑΒ δύο διασώστες που έχουν μεταφερθεί εκτάκτως από την περιοχή της Θεσσαλονίκης και οι οποίοι αναμένεται να αποχωρήσουν στο τέλος Νοεμβρίου. Αν, επομένως, δεν δοθεί παράταση στην παραμονή τους στο νησί ή αν δεν έρθουν για ενίσχυση άλλοι από άλλες περιοχές της χώρας η κατάσταση ουσιαστικά παραμένει αμετάβλητη. Δηλαδή, κατά τις βραδυνές ώρες σε ολόκληρο το νησί θα επιχειρεί μόνον ένα ασθενοφόρο.

astraparis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου