Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Να επιστρέψουν άμεσα οι Υγειονομικοί σε Αναστολή

 

Να επιστρέψουν άμεσα στις Δημόσιες Δομές Υγείας οι Υγειονομικοί σε Αναστολή. 

Να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ η απόφαση του ΣτΕ.

Στην Κυβέρνηση και τον Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης είναι προφανές ότι δεν τους «έκατσε» καλά η απόφαση του ΣτΕ για την επιστροφή των Υγειονομικών σε Αναστολή, αφού τους εξέθεσε και κατέρρευσε κάθε εμμονή και ιδεολόγημά τους για τη παράταση της υποχρεωτικότητας.

Παρά την δεσμευτικού χαρακτήρα απόφαση του ΣτΕ, όσο αφορά την ΑΜΕΣΗ εφαρμογή της, η Κυβέρνηση και ο κ. Πλεύρης, παίζουν «καθυστερήσεις» σε μια προσπάθεια να διαχειριστούν «επ' ωφελεία» το δυσμενές γι' αυτούς αποτέλεσμα που κατεδαφίζει όλη την αντιεπιστημονική προπαγάνδα της Κυβέρνησης που οδήγησε εκτός ΕΣΥ 7.000 Υγειονομικούς, οδηγώντας τους σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.

Μάλιστα δεν ντρέπεται ο κ. Πλεύρης - δέσμιος των εμμονών και των απόψεων του «να απολυθούν όσο δεν πιστεύουν στην επιστήμη» - να δηλώνει προκλητικά  ότι «θα εφαρμοστεί, παρόλο που θεωρώ ότι είναι μία επικίνδυνη απόφαση για τη δημόσια υγεία», αμφισβητώντας ανοικτά τη δικαστική απόφαση.

Ήδη η απόφαση του ΣτΕ έχει έρθει στα χέρια του κ. Πλεύρη από την Τρίτη 29/11. Αντί λοιπόν το Υπουργείο και η Κυβέρνηση να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ στην άρση των αναστολών και την επιστροφή όλων ανεξαιρέτως των Υγειονομικών (μονίμων, συμβασιούχων ΟΑΕΔ, ΣΟΧ και όσων έχουν ήδη απολυθεί) τι κάνει ο κ. Πλεύρης;

Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του «από 1η Ιανουαρίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί επιστρέφουν ούτως ή άλλως στη δουλειά τους». 

Δηλαδή;

Ο κ. Πλεύρης και η Κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσουν εδώ και τώρα την Απόφαση του ΣτΕ, για άμεση επιστροφή των Υγειονομικών από 29/11, αλλά θα αφήσουν 1 μήνα ακόμα εκτός χιλιάδες Υγειονομικούς, μέχρι τη λήξη της Υ.Α. που έχει κριθεί τελεσίδικα ΠΑΡΑΝΟΜΗ. 

Ο εμπαιγμός Πλεύρη - Κυβέρνησης -  Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο του!!!

Με αποτέλεσμα, παρά τη δεσμευτική απόφαση του ΣτΕ και το Δεκέμβριο θα συνεχίσουν Υγειονομικοί να μπαίνουν σε Αναστολή όταν λήγουν τα πιστοποιητικά νόσησης.

Καλούμε το Σωματείο Εργαζομένων και τη ΠΟΕΔΗΝ να προχωρήσουν άμεσα σε παρεμβάσεις, για τη άμεση επιστροφή όλων των Υγειονομικών σε Αναστολή. 

Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία και με τη βούλα της Δικαιοσύνης να μένουν ούτε μια μέρα εκτός.

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου