Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Α.Ξανθός: Πολιτική ήττα της κυβέρνησης η απόφαση του ΣτΕ



Ως πολιτική ήττα της Κυβέρνησης χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός Υγείας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός κατά την διάρκεια της επίσκεψης του σε δομές υγείας της Π.Ε Σερρών αλλά και στο Νοσοκομείο Σερρών την απόφαση του ΣτΕ που αφορά τους υγειονομικούς οι οποίοι είχαν τεθεί σε αναστολή, καθώς η απόφαση του Γ΄ τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική την παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού εργαζομένων σε δημόσιες δομές υγείας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2022.

«ΠΡΟΣ ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΔΕΥΕΙ ΤΟ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ»

Για το νέο νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή και αφορά το Ε.Σ.Υ ο πρώην υπουργός έκανε λόγω για εγκατάλειψη της δημόσιας περίθαλψης και την οριστική του διάλυση καθώς πρόκειται για κοινωνική οπισθοδρόμηση.
Ο Ανδρέας Ξανθός συνοδευόμενος από Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μέλη της Ν.Ε Σερρών συνομίλησε και με τον Διοικητή του Γ.Ν Σ κ. Νικόλαο Φαρμάκη ο οποίος τον ενημέρωσε για τη λειτουργία του νοσοκομειακού ιδρύματος και στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με τους Προέδρους της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών , των νοσηλευτών αλλά και τους προέδρους των συμβασιούχων εργαζομένων οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματα τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου