Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Ξανά ερώτηση στη Βουλή για το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων

 

Στο θέμα της ενίσχυσης του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων σε ανθρώπινο δυναμικό και σε εξοπλισμό επανέρχεται με νέα του ερώτηση προς το υπουργείο Υγείας ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης.

Όπως σημειώνει ο βουλευτής, η προηγούμενη ερώτησή του δεν απαντήθηκε.

Στη νέα του ερώτηση, αναφέρει και πάλι ότι η τελευταία προμήθεια ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων είχε γίνει πριν από 7-8 χρόνια. Το ΕΚΑΒ δεν είναι υποστελεχωμένο, με τον βουλευτή να υπογραμμίζει ότι οι «εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων, πέραν των αρμοδιοτήτων τους, επωμίζονται και το βάρος των δευτερογενών διακομιδών από τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων». Προσθέτει επίσης ότι το Παράρτημα Ιωαννίνων έχει ενημερώσει εγγράφως την Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ, για τις υπηρεσιακές ανάγκες σε επικουρικό προσωπικό, που αφορούν τις ειδικότητες: ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού, ΠΕ Πληροφορικής, ΤΕ Διοίκησης - Οικονομίας, ΤΕ Νοσηλευτών, ΔΕ Διοικητικού - Λογιστικού, ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, ΥΕ Βοηθητικών Εργασιών Καθαριότητας.

Ο κ. Καλογιάννης ρωτά εκ νέου τον αρμόδιο υπουργό αν προτίθεται να προχωρήσει στην ενίσχυση του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και κυρίως σε ασθενοφόρα οχήματα, για την αποτελεσματικότερη και ακόμα πιο ποιοτική παροχή υπηρεσιών.

typos-i.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου