Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

EKAB Χίου: Ευχάριστη η πρόσληψη 3 επικουρικών αλλά όχι αρκετή για να καλύψει το πρόβλημα

Με ικανοποίηση υποδέχθηκε ο εκπρόσωπος του σωματείου στο  ΕΚΑΒ Χίου, Φώτης Βύρας, την πρόσληψη 3 επικουρικών που θα προσφέρουν για δύο χρόνια - αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα- τις υπηρεσίες τους στο Kέντρο, κάνοντας λόγο για ευχάριστη εξέλιξη, επεσήμανε όμως ότι τα προβλήματα θα παραμείνουν και κυρίως η αναγκαιότητα κάλυψης 24 ώρες το 24ωρο διπλής βάρδιας ασθενοφόρου.

Όπως τόνισε μιλώντας στο Ράδιο "Αλήθεια", οι 3 επικουρικοί θα εξασφαλίσουν τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας διπλή απογευματινή βάρδια, αλλά το βράδυ θα παραμείνουμε στο ένα στελεχωμένο ασθενοφόρο. Για να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες, είπε, πρέπει να προσληφθούν 11 άτομα σε μόνιμη βάση.

Μάλιστα ενώ θα προστεθούν στη δύναμη του ΕΚΑΒ Χίου οι 3 νέοι επικουρικοί κανείς δεν ξέρει μέχρι τώρα τι θα γίνει με 3 επικουρικούς, που ήδη υπηρετούν και οι συμβάσεις τους θα λήξουν μέσα στο 2023.

"Με 22 μόνιμους θα μπορέσουν να βγουν τα δύο ασθενοφόρα στη βάρδια και οι δευτερογενείς διακομιδές, ενώ και πάλι θα υπάρχουν δυσκολίες σε απομακρυσμένες περιοχές", τόνισε ο Φώτης Βύρας, ο οποίος περιμένει από την Κυβέρνηση να ανταποκριθεί στο αίτημά τους, ώστε να πάψουν να λειτουργούν οριακά και να δημιουργούνται περιστατικά όπως το προχθεσινό στο Κοντυλόπου που το ασθενοφόρο καθυστέρησε να μεταφέρει τραυματία τροχαίου γιατί το ένα και μοναδικό που ήταν στην βάρδια είχε να αντιμετωπίσει άλλο συμβάν στα Καρδάμυλα.


alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου