Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Όλοι μαζί στη Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη

 

Όλοι μαζί στη Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νέα φτωχοποίηση και εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων δεν μπορεί, να ανταποκριθεί στις δραματικές αυξήσεις των τιμών σε όλα τα βασικά αγαθά, στα καύσιμα, στους λογαριασμούς ενέργειας. 

Από τη μία, οι χαμηλοί και επι χρόνια καθηλωμένοι  μισθοί των εργαζομένων και από την άλλη μεριά, η ακρίβεια Μητσοτάκη γονατίζει κάθε ελληνικό νοικοκυριό.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, εδώ και 3,5 χρόνια, όχι μόνο δε συζητά καμία αύξηση στους μισθούς των εργαζόμενων στο Δημόσιο, αλλά σε κάθε ευκαιρία στοχοποιεί τις δημόσιες υπηρεσίες και το προσωπικό με στόχο την ιδιωτικοποίηση Δημόσιων φορέων και οργανισμών. 

Παράλληλα, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει επιλέξει να πριμοδοτεί την αισχροκέρδεια των ιδιωτικών παρόχων ενέργειας και τα υπερκέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Χαρακτηριστικό είναι ότι τον Οκτώβρη η αύξηση της αισχροκέρδειας είναι 166% σχεδόν διπλάσια από τη τιμή αγοράς ρεύματος.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται αμείωτος ο “χορός” των δισεκατομμυρίων με απευθείας ανάθεση στο σύμπλεγμα “κολλητών” συγγενών και στελεχών της ΝΔ, σε ένα πρωτοφανές πλιάτσικο του δημόσιου πλούτου.

Ο κατήφορος δεν έχει τέλος για τη νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση των συμφερόντων και των ολίγων, ο εργατοκτόνος νόμος Χατζηδάκη, υποκλοπές σε πολιτικούς και δημοσιογράφους, λίστα Πέτσα για επιβολή μονοφωνίας στα ΜΜΕ, φαινόμενα Πάτση που πλούτιζε αγοράζοντας «κόκκινα δάνεια», αυταρχισμός και βία σε απεργιακές συγκεντρώσεις εργαζομένων (Cosco - ΛΑΡΚΟ – Μαλαματίνα).

Ήρθε η ώρα να φωνάξουμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ στους Μισθούς. Επαναφορά του 13-14ου Μισθού.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ εδώ και ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ των Υγειονομικών που είναι σε Αναστολή.

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ των Συμβασιούχων σε Υγεία-Πρόνοια-ΕΚΑΒ.

ΟΧΙ στην επαναφορά των  ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ. Ατομικές Συμβάσεις- ΣΟΧ, Σύσταση Οργανικών Θέσεων.

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 15.000 Υγειονομικών την επόμενη 3ετία.

Κατάργηση των Καθηκοντολογίων ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ. Διάλογος από Μηδενική Βάση. Ενιαίος Κλάδος Νοσηλευτών. Ένα Επίπεδο Εκπαίδευσης Πανεπιστημιακό, μεταβατικές διατάξεις για Β. Νοσηλευτές.

ΕΝΤΑΞΗ στα ΒΑΕ. Διπλασιασμός και επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος.

ΑΥΞΗΣΗ της ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ για την Υγεία στο 7% του ΑΕΠ.

ΟΧΙ στις ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΣΔΙΤ στην ΥΓΕΙΑ.

Η συμμετοχή μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, είναι ζήτημα επιβίωσης και αξιοπρέπειας, είναι ζήτημα δημοκρατίας, είναι ζήτημα ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Όλοι και όλες στην Απεργία και στα συλλαλητήρια σε ΟΛΗ την Ελλάδα!!!

Προσυγκέντρωση Υγειονομικών 10:30 στη Κοραή (Κωτσόβολος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου