Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Ο νόμος για τις μετατάξεις είναι ξεκάθαρος



Ακούγεται ότι, ένας συνδικαλιστής της Αθήνας, που μόλις πρόσφατα απέκτησε πτυχίο πανεπιστημίου, πιέζει καταστάσεις για να πετύχει τη μετάταξη του από ΔΕ Πλήρωμα Ασθενοφόρου, σε ΠΕ Διοικητικό. Από αυτό εδώ το βήμα του μεταφέρω τα εξής:
 
Υπάρχουν πληρώματα ασθενοφόρου που: 
 
1ον) Έχουν γράψει και συνεχίζουν έως και σήμερα να γράφουν πάρα πολλά χιλιόμετρα πάνω στα ασθενοφόρα ενόσω αυτός ο ίδιος, κουστουμαρισμένος γυρνούσε μέσα στα υπουργεία και στα κανάλια παριστάνοντας τον συνδικαλιστή και λαμβάνοντας όλες τις αποδοχές του Διασώστη, σα να λέρωνε τη στολή του με αίμα και ιδρώτα.
 
2ον) Αυτοί οι συνάδελφοι έχουν αποκτήσει πτυχίο πανεπιστήμιου πολύ πριν από αυτόν και περιμένουν τη σειρά τους υπομονετικά για μετάταξη.
 
3ον) Το πτυχίο τους έχει ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑ με τη θέση διοικητικού.
 
Για όλους αυτούς τους λόγους, ο αρχισυνδικαλισταράς αυτός, θα ήταν ΤΙΜΙΟ, να βάλει τα στήθη του μπροστά για να προστατέψει αυτούς τους συναδέλφους του και όχι να πιέζει για να τους φάει τη θέση. 
 
Συγκεκριμένα ακούγεται ότι πιέζει, ώστε τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου να κρίνουν τους υποψήφιους με ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ τα χρόνια προϋπηρεσίας στο ΕΚΑΒ. Σε αυτή τη περίπτωση, ο συγκεκριμένος θα ΦΑΕΙ τη θέση πολλών συναδέλφων του. Όμως, ο νόμος για τις μετατάξεις είναι ξεκάθαρος. Πρέπει να ληφθούν υπ' όψη ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ που αναφέρονται στο νόμο.
 
Ας προστατεύσει λοιπόν όλους τους συναδέλφους του, διαμηνύοντας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ, το οποίο θα συνεδριάσει για να αποφασίσει ποιοι υπάλληλοι θα μεταταχθούν, ότι ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ οφείλουν και επιβάλλεται να λάβουν υπ' όψη τους ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ που αναφέρονται στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα για τις μετατάξεις. Τότε μόνον θα είναι ΔΙΚΑΙΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ οι μετατάξεις.
 
Εάν του έχει απομείνει λίγο φιλότιμο, ας φερθεί μια φορά σας αληθινός συνδικαλιστής. Η ζωή τού δίνει την ευκαιρία…

facebook.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου