Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Πώς και γιατί μπορεί να καθυστερήσει ένα ασθενοφόρο -«Δεν άργησε να πάει στο περιστατικό με τον ιερέα»

Την απάντησή της στις καταγγελίες κατοίκων που ανέφεραν ότι το ΕΚΑΒ καθυστέρησε 45 λεπτά προκειμένου να φτάσει στα Προσφυγικά όταν ο ιερέας  έπεσε από το μπαλκόνι με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, δίνει μέσω του thebest.gr, η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Πάτρας- Δυτ. Ελλάδας, Γκέλυ Κανελλοπούλου. Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τρίτη ενώ η είδηση ότι ο 43χρονος ιερέας αποφάσισε να κάνει «βουτιά θανάτου» σόκαρε την κοινωνία της Πάτρας.

«Το ασθενοφόρο έφτασε- και μάλιστα με γιατρό-  10 λεπτά μετά τη κλήση που δέχθηκε το ΕΚΑΒ σύμφωνα με επίσημα στοιχεία» αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Κανελλοπούλου.

Η ίδια παράλληλα εξηγεί τους λόγους  για τους οποίους μπορεί να καθυστερήσει να φτάσει ασθενοφόρο σε σημείο όπου υπάρχει ανάγκη. «Φυσικά υπάρχει περίπτωση όλα τα ασθενοφόρα να είναι κατειλημμένα όμως από εκεί και πέρα είναι κι άλλα πράγματα που παίζουν ρόλο. Καταρχάς μπροστά σε ένα περιστατικό όπου κάποιος άνθρωπος βρίσκεται πεσμένος στο δρόμο, ο χρόνος μετράει διαφορετικά. Υπάρχει μία συναισθηματική φόρτιση ειδικά αν εμπλέκεσαι με το πρόσωπο. Πολλές φορές όταν υπάρχουν πολλοί μάρτυρες μπροστά στο περιστατικό δημιουργείται και μία σύγχυση ως προς το αν και ποιος έχει καλέσει το ασθενοφόρο. Υπάρχει περίπτωση δηλαδή να βρίσκονται στο σημείο 10 άνθρωποι, να θεωρούν όλοι ότι κάποιος άλλος έχει καλέσει το ΕΚΑΒ και τελικά να μην το έχει κάνει κανείς» λέει στο thebest.gr. 

thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου