Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Η Οδύσσεια των Εκτός Έδρας με κυβέρνηση τη ΝΔ

 

Πέρασε ένας και πλέον χρόνος από τη στιγμή που σταμάτησε η καταβολή των εκτός έδρας μετακινήσεων του προσωπικού στο ΕΚΑΒ, αφού άλλαξε ο Νόμος, ο οποίος όμως από λάθος αφαιρούσε από τους διασώστες πληρώματα ασθενοφόρων την δυνατότητα πληρωμής εκτός έδρας μετακινήσεων.

Έκτοτε διαχείριση της αναμονής και σκοτάδι στις τάξεις των εργαζομένων ώσπου στις αρχές του Σεπτέμβρη τις μέρες της ΔΕΘ έσκασε ως βόμβα το μυστικό και η φήμη ότι γυρίζουμε στην προτεραία κατάσταση των εκτός έδρας, στα 60 αντί των 120. 

Πέρασαν μόνο 8 μήνες για να καταφέρει το Υπουργείο Υγείας με την Διοίκηση του ΕΚΑΒ τον Ιούλιο του 2022 να διορθώσουν την αδικία με νέο Νόμο.

Στη συνέχεια ανακάλυψαν ότι πρέπει να συσταθεί νέα ΚΥΑ για να αρχίσει η καταβολή των οφειλών στους εργαζόμενους, οφειλές που για κάποιους, αυτούς που κατά κύριο επάγγελμα και μοναδικό εισόδημα είναι η εργασία τους στο ΕΚΑΒ, αποτελεί συστατικό στοιχείο του εισοδήματός τους για να ανταπεξέλθουν στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις, καθώς στην εποχή που ζούμε και με τις κυβερνητικές πολιτικές ο μόνος οικονομικός παράγοντας που έμεινε σταθερός είναι ο μισθός, όλα τα υπόλοιπα καθημερινά μεταβάλλονται με αυξητικές τάσεις, το αποδεικνύει άλλωστε η αύξηση του πληθωρισμού.

Η μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών είναι καθημερινότητα.

Πόσο χρόνο χρειάζεται τελικά μια ΚΥΑ ώστε να ενεργοποιηθεί, εκτός και αν το σύστημα εξουσίας που δρα εντός του ΕΚΑΒ πιστεύει πως αν η ΚΥΑ εμφανιστεί λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του Υ.Σ. στις 13 Δεκέμβρη, την υποδεχθούν οι εργαζόμενοι με αλαλαγμούς χαράς και αγαλλίασης για την επίλυση του προβλήματος θεωρώντας μας ως ιθαγενείς που τους χαρίζουν καθρεφτάκια.

Πόσο χρόνο ακόμα να τους δώσει κανείς ενώ έχουν αποδείξει ότι είναι ανίκανοι να λύσουν ένα απλό ζήτημα;

Μερίδα συνδικαλιστών έχουν επιδοθεί στην άγρα ψήφων μέσω εκβιαστικών πρακτικών για την υφαρπαγή τους όπως μας πληροφορούν, αντί της άμεσης επίλυσης των θεμάτων.

Γιώργος Μυτούλας μέλος του ΔΣ στο Σωματείο ΕΚΑΒ Λάρισας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου