Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Γέφυρα σωτηρίας 6 λεπτών από ΕΚΑΒ και Άμεση δράση για 6χρονο που υπέστη εισρόφηση

 

Γέφυρα σωτηρίας έστησαν ΕΚΑΒ και Άμεση Δράση προκειμένου να κρατήσουν στη ζωή έναν 6χρονο στη Θεσσαλονίκη, που ενώ έτρωγε, υπέστη εισρόφηση και παρουσίασε σπασμούς.

Το παιδί μεταφέρθηκε από την Ευκαρπία στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο μέσα σε μόλις έξι λεπτά και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, είναι πλέον καλά στην υγεία του και έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο, ενώ σε μερικές ημέρες θα πάρει εξιτήριο.

Ο Αρχιφύλακας Νίκος Τσαγκάρης, ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης, μίλησε για τις στιγμές αγωνίας και έντασης που έζησε ο ίδιος με τους συναδέλφους του, σχετικά με τη «γέφυρα ζωής» που έστησαν.

Οπως είπε ο Αρχιφύλακας, γύρω στις επτά το απόγευμα της Δευτέρας, η άμεση Δράση Θεσσαλονίκης, δέχτηκε κλήση για ένα εξάχρονο ανήλικο αγοράκι, το οποίο βρισκόταν σε δύσκολη κατάσταση, καθώς κάποια στιγμή σταμάτησε να αναπνέει τελείως το παιδί. «Τέσσερα περιπολικά της Άμεσης Δράσης και αρκετές ομάδες Δίας και Ζήτα μετέβηκαν άμεσα στην οικία της οικογένειας και πήρανε την πρωτοβουλία να καθαρίσουν την αναπνευστική του οδό, δίνοντας του πρώτες βοήθειες. Οι γονείς βρίσκονταν σε πανικό και το αγοράκι είχε σταματήσει να αναπνέει εντελώς. Όταν αστυνομικός ανέλαβε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στο ανήλικο, αυτό έβγαλε φαγητό από το στόμα και τη μύτη» περιέγραψε.

Λίγα λεπτά αργότερα, αφού οι εκπαιδευμένες ομάδες αστυνομικών κατάφεραν με την συνδρομή τους να δώσουν οξυγόνο στο ανήλικο, στο σημείο έφτασε και ο σταθμός ΕΚΑΒ, που παρέλαβε το παιδί. Αμέσως σε συνεργασία με την Άμεση Δράση στήθηκε η «γέφυρα ζωής». Αστυνομικοί με τέσσερα περιπολικά και ομάδες ΔΙΑΣ και ΖΗΤΑ άνοιγαν το δρόμο απ΄ όπου ήταν περάσει το ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, «είχε πάρα πολύ κίνηση και κάποιοι δρόμοι ήταν μπλοκαρισμένοι» και χωρίς την συνδρομή των αστυνομικών, το ΕΚΑΒ δεν θα έφτανε τόσο γρήγορα στο νοσοκομείο.

mynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου