Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Στελέχωση του ΕΚΑΒ Κομοτηνής και στήριξη των παλιννοστούντων ζητάει η Δ. Αυγέρη

 

Πολλές επαφές με εργαζόμενους, πολίτες και με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξε η αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  

Περιοδεία πραγματοποίησε η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία Δώρα Αυγέρη χθες 23/11. Η κα Αυγέρη ανέπτυξε σειρά επαφών με εργαζόμενους, πολίτες και με μέλη του κόμματος, ενώ παρών ήταν βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου και ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης με την συντονίστρια Αγγελική Κουγιουμτζόγλου μεταξύ άλλων.

«Τραγική η κατάσταση» στο ΕΚΑΒ Κομοτηνής

Η περιοδεία της στην πόλη μας άρχισε από την 1η ΤΟΜΥ Κομοτηνής και το ΕΚΑΒ, όπου η ίδια συζήτησε και άκουσε τα προβλήματα που απασχολούν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Το ΕΚΑΒ αντιμετωπίζει πρόβλημα με την υποστελέχωση και πρόσφατα παραλίγο να δημιουργεί ζήτημα με την 24ωρη κάλυψή του, όμως βρέθηκε λύση έστω και προσωρινά. «Βρεθήκαμε στην 1η ΤΟΜΥ Κομοτηνής. (Οι) ΤΟΜΥ μια μεγάλη καινοτόμα προσπάθεια που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση για την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Δυστυχώς είναι μια προσπάθεια και ένα έργο που ανακόπηκε βίαια, όταν η ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης έγιναν κυβέρνηση. Στην ουσία αποεπένδυσαν στον δημόσιο χαρακτήρα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επενδύοντας στα ιδιωτικά συμφέροντα. Παρά τους αρκετούς πόρους που “έπεσαν” κατά την διάρκεια της πανδημίας για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, το επιτελικό παρακράτος Μητσοτάκη προτίμησε να μοιράσει αυτό το χρήμα σε λίγες τσέπες “εκλεκτών”» είπε η κα Αυγέρη.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα προβλήματα που προέκυψαν στο ΕΚΑΒ λέγοντας πως «είναι τραγική η κατάσταση στο ΕΚΑΒ». Μετά την συνάντηση με εργαζομένους που είχε στο ΕΚΑΒ υπογράμμισε πως στην περιοχή μας αποτελείται από 16 εργαζομένους και καλείται να εξυπηρετήσει όλη τη Ροδόπη. «Με συγκινητικό τρόπο, μας περιέγραψαν αυτές τις δραματικές ελλείψεις, αυτήν την αποεπένδυση σε προσωπικό και σε εξοπλισμό, ενώ υπάρχουν πολλές μεγάλες ανάγκες. Θα περίμενε κανείς το ΕΚΑΒ στη Ροδόπη να έχει ενισχυθεί, αλλά στην ουσία 16 άνθρωποι καλύπτουν αυτές τις ανάγκες, ενώ όπως μας είπαν την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επενδύει σε αστυνομικές δυνάμεις» τόνισε χαρακτηριστικά.

Συνάντηση και με τους παλιννοστούντες

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας η Δώρα Αυγέρη είχε συνάντηση με παλιννοστούντες της Θράκης στο ξενοδοχείο Ορφέας και σημείωσε μεταξύ άλλων πως «βλέπετε τι γίνεται με τα ζητήματα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ειδικά αυτών των ευάλωτων ομάδων που είχαν επενδύσει την επιστροφή στην μητέρα Ελλάδα, μέσω της προϋπόθεσης της εξασφάλισης μιας στέγης, η οποία θα ήταν διασφαλισμένη. Χρειάζεται ένα ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης για τα δάνεια των παλιννοστούντων, αλλά γενικά (χρειάζεται) μια πολιτική βούληση για να δοθεί μια λύση στο άχθος του ιδιωτικού χρέους που “πνίγει” κάθε μέρα ακόμα και περισσότερα νοικοκυριά».

Η πρόεδρος του Συλλόγου Παλιννοστούντων «Αργώ» από την Αλεξανδρούπολη Έλενα Τατεβοσιάν που συμμετείχε στην συνάντηση με την κα Αυγέρη έκανε λόγο για έναν «αγώνα» για την στεγαστική αποκατάσταση των παλιννοστούντων. Σύμφωνα με την ίδια το συγκεκριμένο ζήτημα απασχολεί περίπου 240 οικογένειες στη Θράκη.

Η κα Αυγέρη επισκέφθηκε επίσης και το ΔΠΘ, τη Διεύθυνση Δασών, την Πυροσβεστική, ενώ έκλεισε την περιοδεία με εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης στο ξενοδοχείο Ορφέας με θέμα: «Οι άξονες του Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου