Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

Πώς και γιατί αυξάνεται ο αριθμός των θέσεων για ΔΕ και ΥΕ

“Επείγον σήμα” για την αύξηση του αριθμού των θέσεων που αφορούν την πρώτη προκήρυξη για ΔΕ και ΥΕ των Νοσοκομείων 2023 αναμένεται να πάρει το ΑΣΕΠ τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Η εξέλιξη αυτή, που συντελείται τις τελευταίες ημέρες, αναμένεται να εκτινάξει τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων, δεδομένου ότι στις 800 ήδη υπάρχουσες θέσεις θα προστεθούν και επιπλέον θέσεις για ΕΚΑΒ.

Πρόθεση του υπουργείου Υγείας είναι να ενισχύσει το ΕΚΑΒ άμεσα με 800 μονίμους υπαλλήλους (πέρα των 250 μέσω Λοιπού Επικουρικού Προσωπικού) αλλά μέχρι τώρα είναι άγνωστος ο αριθμός των θέσεων που θα προστεθούν στις ήδη 800 για ΔΕ και ΥΕ ώστε να διαμορφωθεί ο τελικός αριθμός της προκήρυξης.

Πώς και πότε οι προσλήψεις

Η εξέλιξη αυτή δεν μεταβάλλει το χρονοδιάγραμμα του ΑΣΕΠ με βάση το οποίο η προκήρυξη για ΔΕ και ΥΕ θα αποσταλεί για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο το τελευταίο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση, με την προσθήκη των θέσεων ΕΚΑΒ , της ειδικότητας ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, δημιουργείται για τους υποψηφίους Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης μία από τις μεγαλύτερες προκήρυξης μονίμων του έτους 2023.

workenter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου