Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Ανέβηκε στη διαβούλευση σχέδιο νόμου με παρατάσεις ως 31/12 για ΣΟΧ, τριμηνίτες επικουρικούς και διοικητές νοσοκομείων

 

Ανέβηκε  στην ιστοσελίδα της δημόσιας  διαβούλευσης το  σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας “«Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, την ενίσχυση της προστασίας της δημόσιας υγείας και των υπηρεσιών υγείας, το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων, την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων και άλλες επείγουσες διατάξεις» που περιλαμβάνει διάφορες παρατάσεις ως 31/12/23 για εργαζόμενους με ΣΟΧ, τριμηνίτες επικουρικούς και διοικητές Νοσοκομείων.

Το σχέδιο νόμου θα παραμείνει στη διαβούλευση έως 26/9 και στη συνέχεια θα κατατεθεί για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή, διαδικασία που πολύ δύσκολα θα ολοκληρωθεί έως τις 30/9/23 που λήγουν οι ήδη ισχύουσες παρατάσεις. Βεβαίως αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνουν απολύσεις, αφού οι προβλεπόμενες παρατάσεις ισχύουν από τη λήξη των υπαρχόντων συμβάσεων. Όμως είναι χαρακτηριστικό της έλλειψης συντονισμού και οργάνωσης που συνεχίζει να επικρατεί στο Υπουργείο Υγείας!

Στο άρθρο 3 παράγραφο 1 α) προβλέπεται η ρύθμιση:

“α) Η ισχύς των ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας, η οποία παρατάθηκε με την περ. (α) της παρ. 1 του άρθρου 91 του ν. 5041/2023 (Α΄ 87), περί ρυθμίσεων για το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού COVID-19, θεμάτων προσωπικού, θεμάτων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και άλλων ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19, παρατείνεται, από τη λήξη της, έως και την 31η.12.2023.”

Στο άρθρο 12 υπάρχει η ρύθμιση:

Η θητεία των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.), η οποία παρατάθηκε έως την 30ή.9.2023, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 6 του ν. 5046/2023 (Α’ 137), καθώς και η θητεία των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., η οποία λήγει έως την 31η.12.2023, παρατείνονται, από τη λήξη τους, αυτοδικαίως, έως την 31η.12.2023. Η παράταση του πρώτου εδαφίου λήγει αυτοδικαίως και αζημίως σε περίπτωση ορισμού διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., σύμφωνα με την κατά περίπτωση κείμενη νομοθεσία.

Το σχέδιο νόμου στην ιστοσελίδα της δημόσιας διαβούλευση μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου