Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Μόνο ντροπή - Από χθες σε αναμονή για διακομιδή σοβαρό περιστατικό εγκεφαλικής αιμορραγίας

 

Από χθες το βράδυ μία γυναίκα νέα 44 ετών είναι στην αναμονή για να διακομιστεί σε νοσοκομείο εκτός Κω καθώς έχει διαγνωστεί με εγκεφαλική αιμορραγία με την εργοδοσία της, τα ξενοδοχεία Κουλλιάς,  να απευθύνει έκκληση προς πάσα κατεύθυνση για άμεση αντιμετώπιση του περιστατικού.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει στο Βήμα της Κω και Ράδιο Πρώτο 91.5 η γενική διευθύντρια του ομίλου Κουλλιά κα. Ελένη Μπάση, έχει ξεκινήσει από το βράδυ της Τετάρτης ένας ατέρμονος Γολγοθάς για τη νέα εργαζόμενη του ομίλου η οποία είναι μάλιστα και μητέρα ενός ανήλικου παιδιού.

«Η εργαζόμενη του ομίλου μας μεταφέρθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο νοσοκομείο Κω και διαπιστώθηκε ότι έχει εγκεφαλική αιμορραγία. Μας ενημέρωσαν οι γιατροί ότι πρέπει να γίνει άμεση διακομιδή με ΕΚΑΒ. Μέχρι σήμερα το μεσημέρι προσπαθούμε να γίνει η διακομιδή υπό τρομερά δύσκολες συνθήκες που δεν πιστεύουμε ότι βιώνουμε.

Αφού ήμασταν σε αναμονή όλη νύχτα, σήμερα ζητήσαμε να μιλήσουμε με τον διοικητή του νοσοκομείου τον οποίο ούτε βρήκαμε και ούτε μας έδωσαν το τηλέφωνό του.

Προσπαθούσαμε μέσω του νοσοκομείου αλλά και απευθείας στο ΕΚΑΒ να γίνει άμεσα η διακομιδή. Δυστυχώς όμως χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι ενημερώσαμε τον βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Γιώργο Νικητιάδη ο οποίος αμέσως επιλήφθηκε του ζητήματος.  

Ο κ. Νικητιάδης με έκπληξη πληροφορήθηκε ότι ουδέποτε έλαβε το ΕΚΑΒ όπως του μεταφέρθηκε το σχετικό αίτημα για τη διακομιδή της συνεργάτιδάς μας η οποία χρήζει άμεσης βοήθειας.

Οι γιατροί και νοσηλευτές έκαναν ότι περνά από το χέρι τους. Η κυρία Διονυσοπούλου έτρεξε, η κυρία Ρωμανού επίσης η οποία εφημερεύει με σπασμένο χέρι μόνη της εδώ και μία εβδομάδα. Που είναι η διοίκηση; Δεν βρήκαμε κανέναν. Αν δεν είχε παρέμβει ο κ. Νικητιάδης δεν θα είχε προχωρήσει έστω το αίτημα. Είμαστε σε αναμονή τις επόμενες ώρες επιτέλους να γίνει η διακομιδή. Αυτό το κορίτσι όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, είναι οικγένειά μας. Λυπόμαστε βαθιά για το σύστημα υγείας στην Κω. Είναι μεγάλη η ντροπή».

Να σημειωθεί ότι ο ξενοδοχειακός όμιλος Κουλλιάς είναι δίπλα στις ανάγκες του νοσοκομείου διαχρονικά και αθόρυβα. Τα λόγια είναι φτωχά για να σχολιάσουμε αυτή την τόσο σοβαρή και επώνυμη καταγγελία εν έτη 2023.

Είναι ακόμη μία στις εκατοντάδες που θα πολλαπλασιαστούν τις επόμενες ημέρες διότι δεν υπάρχει καρδιολόγος, παθολόγος, ακτινολόγος, παιδίατρος, πνευμονολόγος και άλλες κρίσιμες ειδικότητες. Τέλος επειδή εκλογές είχαμε και σύντομα θα έχουμε ξανά, καλό θα ήταν θεσμικοί και πολιτικοί που βλέπουν φαντάσματα πίσω από τις καταγγελίες και την οργή του κόσμου, να μην κουνούν το δάχτυλο στους διαμαρτυρόμενους πολίτες διότι η μόνη αλήθεια είναι ότι το νοσοκομείο της Κω σήμερα είναι στην χειρότερη κατάσταση από ίδρυσής του.

Αν η πόρτα του νοσοκομείου είναι ακόμη ανοικτή όλο το 24ωρο, οφείλεται ΜΟΝΟ στο φιλότιμο των λιγοστών γιατρών, νοσηλευτών (που έχουμε επίσης αναχωρήσεις τις τελευταίες ημέρες) και λοιπού προσωπικού.

vimatisko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου