Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Χρυσοχοΐδης για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, Ρουσόπουλος για το Υγείας;

Ένα παλιό δόγμα στην πολιτική έλεγε πως ο ανασχηματισμός, οι εκλογές και η υποτίμηση της δραχμής δεν προαναγγέλλονται. Απαραίτητο στοιχείο για την επιτυχία τους ή όχι υπήρξε ο αιφνιδιασμός.

Τώρα νόμισμα της χώρας είναι το ευρώ και άρα δεν υπάρχει δραχμή για να υποτιμάται ή όχι, οι εκλογές σχεδόν πάντα προαναγγέλλονται (το 1993, επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τις είχε προαναγγείλει ο τότε υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Κρίστοφερ), όπως πλέον προαναγγέλλονται και οι ανασχηματισμοί!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για παράδειγμα, εμμέσως μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου και ευθέως ο ίδιος σε έμπιστους συνομιλητές του, προαναγγέλλει ανασχηματισμό μετά μάλιστα την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και την αντικατάστασή του από τον Χρήστο Στυλιανίδη.

Η απομάκρυνση του Βασίλη Κικίλια από τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας μοιάζει προεξοφλημένη, ιδίως μετά την συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης στο Νίκο Χατζηνικολάου, ενώ δεν αποκλείεται η αντικατάστασή του να προκαλέσει καραμπόλες μεταξύ των νυν μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Είναι σαφές πως η πρώτη επιδίωξη του πρωθυπουργού είναι να βρεθεί πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής, εκτός της ΝΔ, για τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί, ένα από τα βασικά σενάρια που κυκλοφορούν είναι να αναλάβει τον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, ως άνθρωπος των ειδικών αποστολών ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αλλά χωρίς να υπάρχουν επιπτώσεις στον κρίσιμο τομέα της Υγείας. Σε μια τέτοια περίπτωση, φαβορί για τη θέση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη θα είναι ο Θοδωρής Ρουσόπουλος.

Για να δούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου