Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Μαζική κινητοποίηση ενάντια στην τοποθέτηση των μηχανημάτων ελέγχου προσέλευσης

 

Μαζική, έκτακτη κινητοποίηση πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί της Τρίτης οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», μετά από κάλεσμα του Σωματείου τους, αντιδρώντας για μια ακόμη φορά στα νέα μηχανήματα ελέγχου προσέλευσης (μαγνητική κάρτα), που τοποθετήθηκαν πολύ νωρίς το πρωί.

Στην κινητοποίηση μίλησε ο Γιώργος Φερεντίνος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων. 

Οι εργαζόμενοι φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτυρήθηκαν στον διοικητή του νοσοκομείου για την τοποθέτηση των μηχανημάτων, διαμηνύοντας ότι, θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ακόμη πιο μαζικά, δυναμικά και αποφασιστικά.

Την συμπαράστασή τους εξέφρασαν και συνδικαλιστές σωματείων υγειονομικών νοσοκομείων της Αθήνας που παραβρέθηκαν στην κινητοποίηση.

«Το μέτρο επιβολής μαγνητικής κάρτας για περίπου το 1/5 του προσωπικού διαχωρίζοντας προκλητικά κι απαξιωτικά τους συναδέλφους διοικητικούς, τεχνικούς, παραϊατρικό, φαρμακοποιούς, καθαριστές καθόλου δεν γίνεται για τον έλεγχο προσέλευσης και αποχώρησης. Αυτό ελέγχεται δεκαετίες τώρα με τα παρουσιολόγια στα οποία υπογράφει το προσωπικό. Τα πολύ μεγάλα κενά σε εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων δεν επιτρέπουν εκ των πραγμάτων να απουσιάζει κάποιος χωρίς να γίνει άμεσα αντιληπτό. Οι κενές καρέκλες δεν οφείλονται σε "κοπανατζήδες", όπως ψεύδεται η διοίκηση, αλλά στα εκατοντάδες κενά. Αντιθέτως, οι "κοπανατζήδες" όπου υπάρχουν εξόρισμού προϋποθέτουν την κάλυψή τους από Προϊστάμενους και Διοίκηση. Αν υπάρχουν, τους ξέρουν. Γιατί τους καλύπτουν;», σημειώνει το Σωματείο και προσθέτει:

«Η εμμονή τους με το μέτρο της μαγνητικής κάρτας εντάσσεται στο πλαίσιο επιβολής κλίματος φόβου και υποταγής των εργαζομένων με στόχο το ξεπούλημα κάθε πτυχής του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της υγείας κάτι που προωθείται συστηματικά από κυβέρνηση και Διοίκηση. Απαιτούμε να αποσυρθούν άμεσα και να σταματήσουν οι απαράδεκτες ενέργειες της Διοίκησης κατά των εργαζομένων αλλά επί της ουσίας και των ασθενών, αλλιώς οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν και θα ενταθούν».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου