Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Εκτός λειτουργίας το ΚΥ Παλαμά – Με νερό από κολυμβητήριο το Νοσοκομείο Βόλου – προβλήματα και στα Νοσοκομεία Λάρισας και Καρδίτσας

Η άθλια κατάσταση που επικρατεί στις δημόσιες δομές της Υγείας με ευθύνη των κυβερνώντων, σε περιόδους «κανονικότητας», αναδεικνύεται με τραγικό τρόπο και στις δύσκολες ώρες, που περνά ο λαός όταν αντιμετωπίζει εντελώς απροστάτευτος και ανοχύρωτος τις φυσικές καταστροφές, εξαιτίας της πολιτικής που θεωρεί κόστος τα απαραίτητα έργα υποδομής. Έτσι, σε συνθήκες είτε πυρκαγιών είτε πλημμυρών, αναδεικνύεται ακόμα πιο πολύ, η -ήδη υπάρχουσα – γύμνια τους και οι σοβαρές ελλείψεις είτε σε εξοπλισμό, είτε σε προσωπικό παρότι οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί το Κέντρο Υγείας Παλαμά, λόγω της μεγάλης καταστροφής που έχει σημειωθεί στην περιοχή.

Το νοσοκομείο του Βόλου αντιμετωπίζοντας προβλήματα με την ηλεκτροδότηση, όπως η μισή πόλη, λειτουργεί μόνο με γεννήτριες ενώ η τροφοδοσία με νερό πραγματοποιείται με βυτιοφόρα. Για την υδροδότηση του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου, (παλαιού νοσοκομείου) αποφασίστηκε να υδροδοτηθεί με νερό από τις πισίνες όλων των κολυμβητηρίων του Βόλου και της Νέας Ιωνίας ώστε να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της αιμοκάθαρσης και των χημειοθεραπειών που εκτελούνται στα ειδικά Τμήματα του Νοσοκομείου. Για τη συγκεκριμένη λύση εκτός από την Πυροσβεστική, το πράσινο φως δόθηκε και από τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ που διαχειρίζεται τα κολυμβητήρια του Βόλου.

Στο νοσοκομείο Λαμίας, παρατηρήθηκε εισροή υδάτων σε δύο χειρουργικές αίθουσες.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, μία χειρουργική αίθουσα είναι εκτός λειτουργίας ενώ κατά διαστήματα τίθενται σε λειτουργία οι γεννήτριες.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων είναι αδύνατη η πρόσβαση των κατοίκων από τον ορεινό – ημιορεινό όγκο,. Κατά τη διάρκεια διακοπής της τροφοδοσίας ρεύματος κατά τις βραδινές ώρες λειτούργησε χειροκίνητα η γεννήτρια. Στο νοσηλευτικό ίδρυμα θα πραγματοποιηθούν μόνο τα έκτακτα χειρουργεία. Παράλληλα, αναμένονται 15 άτομα από ιδιωτική δομή για να φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου