Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση Ε.Κ.Α.Β

Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση Ε.Κ.Α.Β
Η συνεχής απραξία της πλειοψηφίας του σωματείου της Αθήνας και κυρίως του προέδρου του, καθώς και η άρνηση σύγκλησης Δ.Σ., αφήνει εντελώς ελεύθερο το πεδίο για αυθαιρεσίες, τόσο της πολιτικής ηγεσίας, όσο και της διοίκησης του ΕΚΑΒ, αλλά και των παρατρεχάμενων – συνδιοικούντων και έχει ως φανερά αποτελέσματα:
1. Την επιδείνωση των συνθηκών και την πλήρη απαξίωση του έργου μας από:
§ τη διαχείριση του προσωπικού και των μέσων διακομιδής, σύμφωνα με τις επικοινωνιακές ανάγκες της κυβέρνησης και όχι τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.
§ την στελέχωση των ασθενοφόρων με μικτά πληρώματα, κατόπιν αναγκαστικών μετακινήσεων στρατιωτικών που δεν διαθέτουν την παραμικρή εμπειρία και απαιτούμενη εκπαίδευση.
§ την πρόσληψη προσωπικού χωρίς την απαιτούμενη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση.
§ τη δραματική έλλειψη ασθενοφόρων. Στην Αττική μόλις 65 με 70 λειτουργικά ασθενοφόρα καθημερινά. Αποτέλεσμα να μην υπάρχουν εφεδρικά ασθενοφόρα σε περίπτωση βλάβης. Μερικά από αυτά ηλικίας 20 ετών.
2. Την αποψίλωση αρμοδιοτήτων για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων:
§ Τα χρόνια περιστατικά παραδόθηκαν σε ιδιώτες, με τις ευλογίες του συνόλου σχεδόν των συνδικαλιστικών οργανώσεων του κλάδου μας.
§ Το συνεργείο διατηρείται υποστελεχωμένο και ιδιωτική εταιρεία έχει «προσφερθεί» να διαθέσει προσωπικό για τις ανάγκες του.
§ Στο στόχαστρο και οι αεροδιακομιδές που εμπλέκονται σε σχέδια ΣΔΙΤ.
3. Τη διάλυση της εργατικής και συνδικαλιστικής νομοθεσίας.
§ Η επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας (επικουρικό, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, εργολαβικοί). Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Αττική οι επικουρικοί διασώστες έχουν φτάσει να είναι 240 και πανελλαδικά 750. Πριν δυο χρόνια υπήρχε δέσμευση για προκήρυξη 270 θέσεων πληρωμάτων ασθενοφόρου, ακόμα περιμένουμε.
§ Ο πρόσφατα ψηφισμένος αντεργατικός νόμος που προβλέπει ποινή φυλάκισης και πρόστιμο για την περιφρούρηση της απεργίας κ.α
4. Τα όλο και συχνότερα και μεγαλύτερης έντασης περιστατικά εργασιακού εκφοβισμού στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ,
5. Την κυριαρχία των μηχανισμών υφαρπαγής ψήφων, «εξυπηρετήσεων», ταξίματος όπως π.χ. οι μετακινήσεις σε άλλους τομείς που πραγματοποιούνται χωρίς κριτήρια και στις περισσότερες των περιπτώσεων χωρίς πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Απαιτούμε άμεσα να πραγματοποιηθεί διοικητικό συμβούλιο με θέματα:
1. Αναφορά εργαζομένων γραφείου διεκπεραίωσης (πρωτόκολλο) για «ηθική παρενόχληση στο χώρο εργασίας»
2. Μετακινήσεις προσωπικού
3. Εκλογοαπολογιστική συνέλευση
Το σωματείο πρέπει να είναι συμπαραστάτης και μπροστάρης στη διοργάνωση μαχητικών αγώνων, που θα αναδεικνύουν τα προβλήματα και θα επιβάλλουν την λύση τους.
Ένα σωματείο στο πλάι του κάθε εργαζόμενου
και όχι μηχανισμός διαίρεσης των εργαζομένων.

facebook.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου