Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Διοικητές Νοσοκομείων - Σαρωτική αξιολόγηση για όλους μέσω ΑΣΕΠ – Πότε θα ξεκινήσει και πόσοι θα απομακρυνθούν

 

Σαρωτική σκοπεύει να είναι η αξιολόγηση για τους Διοικητές Νοσοκομείων ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, ο υπουργός Υγείας προτίθεται να κάνει ξεκαθάρισμα των στελεχών που σήμερα διοικούν τα δημόσια νοσοκομεία του ΕΣΥ, ώστε από το νέο έτος το σύστημα να στελεχωθεί με νέο δυναμικό.

Μάλιστα όπως μεταφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προτίθεται να σαρώσει τους Διοικητές Νοσοκομείων με την αξιολόγηση, απομακρύνοντας ακόμη και το 80% των προσώπων. Ήδη άλλωστε έχει σχηματίσει άποψη για τους περισσότερους.

Βέβαια για να δούνε την πόρτα εξόδου Διοικητές Νοσοκομείων, η άποψη Χρυσοχοΐδη θα πρέπει να λάβει και το πράσινο φως του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς κατά τη συνήθη τακτική, όταν έρχεται η ώρα της απομάκρυνσης, οι κομματικά διορισμένοι Διοικητές Νοσοκομείων πιέζουν ασφυκτικά το κυβερνητικό στρατόπεδο για την παραμονή τους.

Πότε θα γίνει η αξιολόγηση για τους Διοικητές Νοσοκομείων

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, από το κόσκινο του νέου συστήματος αξιολόγησης θα περάσει το σύνολο των διοικητών των νοσοκομείων. Άλλωστε όλες οι συμβάσεις έχουν παραταθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο νέος νόμος που θα προβλέπει εκτός των άλλων και την αξιολόγηση για τους Διοικητές Νοσοκομείων, θα προωθηθεί μέσω του υπουργείου Εσωτερικών και αναμένεται να κατατεθεί με καθυστέρηση μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Να σημειωθεί ότι με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις, αναμενόταν μέσα στον Σεπτέμβριο.

Ένας νόμος πάντως ο οποίος θα προβλέπει ένα αρχικό στάδιο για την πρόσληψη των Διοικητών Νοσοκομείων, μέσω ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας στην οποία θα καταθέτουν όλα τους τα έγγραφα οι ενδιαφερόμενοι. Θα οριστούν συγκεκριμένα κριτήρια και όποιος δεν τα πληροί δεν θα μπορεί να συνεχίσει στην επόμενη φάση της προκήρυξης.

Στο τελικό στάδιο βέβαια θα υπάρχει και προσωπική συνέντευξη από τη νέα επιτροπή αξιολόγησης που ορίστηκε πρόσφατα.

Μέσω της συνέντευξης πάντως θα είναι και ανοικτό το «παραθυράκι» για διορισμό των «δικών μας παιδιών».

Στο μεταξύ όπως τονίζουν υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr το τελευταίο διάστημα διατυπώνονται γκρίνιες από το υπουργείο Εσωτερικών για τη διαδικασία αξιολόγησης μέσω του ΑΣΕΠ η οποία κρίνεται χρονοβόρα, καθώς θα πρέπει να ελεγχθούν όλες οι θέσεις των Διοικητών Νοσοκομείων που φθάνουν τις 135.

Γι’ αυτό εξάλλου εκτιμάται ότι η διαδικασία θα γίνει τον Δεκέμβριο λίγο πριν λήξει η παράταση που δόθηκε στις θητείες τους.

healthreport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου