Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Μετέτρεψαν τα ταξί τους σε… ασθενοφόρα!

 

Μια πολύ χρήσιμη πρωτοβουλία, πήραν ορισμένοι οδηγοί ταξί, που ταυτόχρονα είναι και πιστοποιημένοι διασώστες, καθώς μετέτρεψαν τα οχήματά τους σε ασθενοφόρα, δημιουργώντας τη «Help Taxi», ομάδα που μπορεί να βοηθήσει σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Πρόκειται για συνολικά 35 ταξί τα οποία είναι και ασθενοφόρα, καθώς περιέχουν απινιδωτές, κιτ πρώτων βοηθειών, με τους οδηγούς να είναι πιστοποιημένοι διασώστες και ικανοί να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, σε περίπτωση ανάγκης.

Την πρωτοβουλία δημιουργίας του «Ηelp Taxi», όπως ονομάζεται, την ανέλαβε μια ομάδα διαδωστών και οδηγών ταξί, προκειμένου να «ελαφρύνει» το έργο του ΕΚΑΒ και των ασθενοφόρων, αλλά και των Πυροσβεστών, όποτε κρίνεται αναγκαίο.

Η διακομιδή ασθενών που μπορούν να κάνουν, αφορά ελαφριά περιστατικά, καθώς μπορούν να προσφέρουν μόνο τις πρώτες βοήθειες.

Ο Άγγελος Γερεντές, ένας εκ των εμπνευστών, μιλώντας στην ΕΡΤ εξηγεί πως λειτουργεί η συγκεκριμένη ομάδα:

«Η “Help Taxi” δημιουργήθηκε για να βοηθάει τον κόσμο. Έχουμε εκπαιδευμένους οδηγούς, έχουμε εξοπλίσει τα οχήματα με εξωτερικούς απινιδωτές, κιτ πρώτων βοηθειών, που περιέχει όλα τα απαραίτητα και για περιπτώσεις εγκαυμάτων, αλλά και πυροσβεστήρες, για να συνδράμουμε και στο Πυροσβεστικό Σώμα, άμα παραστεί ανάγκη. Ο κόσμος μπορεί να μας καλεί στο Κέντρο, ώστε να πηγαίνουμε και να βοηθάμε.

Βοηθάμε και σε φυσικές καταστροφές και σε έκτακτα φαινόμενα».

mynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου