Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Στο Άκτιο η έδρα της Περιφερειακής Βάσης ορεινής διάσωσης για την Ήπειρο

 

Κενό γράμμα έμεινε η υπόσχεση που είχε δοθεί σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο για την δημιουργία περιφερειακής βάσης ετοιμότητας- επιφυλακής του Πυροσβεστικού Σώματος με έδρα στα Ιωάννινα.

Μάλιστα είχε ειπωθεί πολλές φορές δημόσια και από διάφορους παράγοντες ότι θα είναι η πρώτη που θα στελεχωθεί και θα λειτουργήσει λόγω της συνεχούς αύξησης που καταγράφει ο ορεινός τουρισμός στην περιοχή.

Η Περιφερειακή Βάση που εκ των πραγμάτων θα καλύπτει την Ήπειρο θα έχει τελικά ως έδρα το Άκτιο, κάτι που αποτυπώνεται με απόλυτη σαφήνεια στο νομοσχέδιο για τον Μηχανισμό Ορεινής Διάσωσης.

Για τις ανάγκες της σχεδίασης και της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου συστήνονται ως ειδικές περιφερειακές υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος έξι βάσεις ετοιμότητας οι οποίες διοικητικά υπάγονται στην Υπηρεσία Εναέριων Μέσων και επιχειρησιακά στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι βάσεις αυτές θα έχουν έδρα την Ελευσίνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, το Ηράκλειο, την Ανδραβίδα και το Άκτιο.

Σε καθεμία διατίθενται εναέρια μέσα (ελικόπτερα), καθώς και το αναγκαίο σε ειδικότητες και αριθμό προσωπικό, τα οποία εκτελούν υπηρεσία φυλακής και βρίσκονται σε ετοιμότητα για τη διενέργεια επιχείρησης έρευνας και διάσωσης.

H έναρξη λειτουργίας των ΒΕΕ ορίζεται με απόφαση του Αρχηγού Π.Σ..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου