Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Ντροπιαστική ανακοίνωση από την ΠΟΕΔΗΝ – Οι παρατάξεις ΔΗΣΥ και ΔΑΚΕ μετατράπηκαν σε Γρ. Τύπου του Υπ. Υγείας

 

Ξεπέρασαν κάθε όριο δουλοπρέπειας η ΔΗΣΥ (πρώην ΠΑΣΚΕ - παράταξη του προεδρεύοντος Μιχάλη Γιαννακου) και ΔΑΚΕ με την ανακοίνωση που εξέδωσαν ως ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με τη χθεσινή πανυγειονομική κινητοποίηση των εργαζομένων στη δημόσια υγεία και πρόνοια (δείτε την ανακοίνωση ΕΔΩ).

Δεν φτάνει που τα σωματεία της Αθήνας που έχουν πλειοψηφία η ΔΗΣΥ και η ΔΑΚΕ κατέβασαν ελάχιστους έως καθόλου εργαζόμενους στη χθεσινή κινητοποίηση, αλλά οι δύο παρατάξεις έφτασαν στο σημείο να εκδώσουν  ανακοίνωση ντροπιαστική για την Ομοσπονδία που εκθέτει τους χιλιάδες εργαζόμενους και τα δεκάδες σωματεία που συμμετέχουν στην ΠΟΕΔΗΝ.

Από που να την πιάσεις, και από που να τελειώσεις…

Στην τρίτη παράγραφο η ανακοίνωση αναφέρει: Κρατώντας αποστάσεις από την ασχήμια που έχει διαμορφωθεί έξω από το Υπουργείο Υγείας η οποία δεν συμβάλει στην επίλυση του δίκαιου αιτήματος των αναστολών εργασίας, αλλά αντιθέτως συκοφαντεί το υγειονομικό κίνημα. 

Πέρα από την οφθαλμοφανή ασυνταξία (δεν υπάρχει βασικό ρήμα στη φράση) το απόσπασμα αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να το έχει γράψει ο ίδιος ο υπουργός υγείας Αθ. Πλεύρης, αφού συκοφαντεί τους  αγωνιζόμενους συναδέλφους σε αναστολή αντιμετωπίζοντας τον αγώνα τους όχι με όρους ουσίας (αν έχουν δίκιο και αν πρέπει να δικαιωθούν), αλλά με όρους αισθητικής μιλώντας για ασχήμια που προσβάλει το υγειονομικό κίνημα. 

Το ωραίο είναι ότι μιλούν για ασχήμια και αισθητική  εκείνοι που πριν μερικά χρόνια κατέβαζαν στις πορείες κάρα με άλογα και αγροτικά αυτοκίνητα με κούκλες, εκείνοι που έγιναν έγιναν viral στο youtube επειδή δεν μπορούσαν να βρουν τη σωστή είσοδο του Υπουργείου Εργασίας, εκείνοι που όλο αυτό διάστημα έχουν μετατραπεί σε μαϊντανοί των τηλεοπτικών παραθύρων. 

Το άσχημο είναι ότι ΔΗΣΥ και ΔΑΚΕ χρησιμοποιώντας το όνομα της ΠΟΕΔΗΝ συκοφαντούν αγωνιζόμενους συναδέλφους που εδώ και 14 μήνες η κυβέρνηση τους έχει αφήσει χωρίς δουλειά και χωρίς μισθό. 

Αν κάποιος εκθέτει το υγειονομικό κίνημα δεν είναι οι συνάδελφοι που αγωνίζονται έξω από το Υπουργείο Υγείας αλλά η Μπλε και η Πράσινη παράταξη με τις αθλιότητες που γράφουν με το όνομα της Ομοσπονδίας.

Στην πρώτη παράγραφο η ανακοίνωση αναφέρει: “Συμμετείχαν αποκλειστικά και μόνο εργαζόμενοι που κλήθηκαν από την ΠΟΕΔΗΝ και οργανώθηκαν από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία μέλη της ΠΟΕΔΗΝ.” 

Πρόκειται για ένα οφθαλμοφανές ψέμα, αφού στη χθεσινή πορεία συμμετείχαν και οι νοσοκομειακοί ιατροί που τους είχε καλέσει η ΟΕΝΓΕ, όπως επίσης και η ΕΙΝΑΠ. 

Για του λόγου το αληθές, ιδού το πανό της ΟΕΝΓΕ από τη χθεσινή πορεία:

ΔΗΣΥ και ΔΑΚΕ έγραψαν αυτό το ψέμα στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ γιατί λειτουργώντας ως όργανα του υπουργείου υγείας θέλουν να σπάσουν το πανυγειονομικό μέτωπο συμπόρευσης ΠΟΕΔΗΝ – ΟΕΝΓΕ, ειδικά μάλιστα αυτή την περίοδο που η κυβέρνηση θέλει να περάσει το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της δευτεροβάθμιας υγείας και του ΕΣΥ με το μικρότερο δυνατό κόστος. 

Η πράσινη και μπλε παράταξη θέλουν να αποκόψουν την Ομοσπονδία από τις άλλες ομοσπονδίες του χώρου της υγείας, κάτι που το έχουν προσπαθήσει στο παρελθόν και το επιχειρούν ξανά αυτό το διάστημα για να ευνοήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης.

Επίσης η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ στρογγυλοποιεί σκόπιμα όσα αναφέρθηκαν στη συνάντηση αντιπροσωπίας με την αν. υπουργό Υγείας Μ. Γκάγκα, αποκρύπτοντας  τα σημεία όπου η αν. υπουργός ήταν πλήρως αρνητική σε σχέση με αιτήματα του υγειονομικού κινήματος.

Πραγματικά η σημερινή ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσποπνδίας αποτελεί μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της ΠΟΕΔΗΝ και λειτουργεί διαλυτικά για το υγειονομικό κίνημα προς όφελος της κυβέρνησης της ΝΔ.

Σωματεία και εργαζόμενοι οφείλουμε να σηκώσουμε φωνή και να φωνάξουμε ότι θέλουμε Ομοσπονδία των εργαζομένων και όχι των παρατρεχάμενων του υπουργείου Υγείας και των διοικήσεων των Νοσοκομείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου