Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Φοιτητής υπέστη επεισόδιο επιληπτικής κρίσης και περίμενε πάνω από μία ώρα για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με πληροφορίες της ανακοίνωσης των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική ΚΣ, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής τη Δευτέρα 17/10, ένας φοιτητής υπέστη κρίση επιληψίας και αναγκάστηκε να περιμένει 1,5 ώρα μέχρι να έρθει ΕΚΑΒ.

Όπως αναφέρεται, τη Δευτέρα σε μάθημα του πρώτου έτους, κατά τις απογευματινές ώρες, ένας φοιτητής έπαθε επιληπτική κρίση και οι φοιτητές έσπευσαν να έρθουν σε επικοινωνία με το γιατρό, αλλά και το ΕΚΑΒ του Πανεπιστημίου, μα και οι δύο υπηρεσίες ήταν κλειστές!

Όπως διαπίστωσαν οι φοιτητές το ωράριο λειτουργίας τους είναι μέχρι τις 14:00, παρότι πολλά μαθήματα ολοκληρώνονται το βράδυ.

Έτσι, κλήθηκε ΕΚΑΒ εκτός του πανεπιστημιακού χώρου, το οποίο έφτασε μετά από 1,5 ώρα, όπου και ο φοιτητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία του.

Καμία πρόνοια στα Πανεπιστήμια

Όπως φαίνεται και από αυτό το συμβάν, αλλά και από το περιστατικό της πτώσης φοιτητή στο ΑΠΘτα Πανεπιστήμια δεν διαθέτουν στοιχειώδη εφόδια για να λειτουργούν με ασφάλεια για τους φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό.

Από τη μία δεν υπάρχουν αίθουσες λόγω οικονομικής ανέχειας και έλλειψης διδακτικού προσωπικού και από την άλλη δεν υπάρχει ιατρική μέριμνα κατά όλες τις ώρες λειτουργίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, θέτοντας ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο, χωρίς καμία λογική.

alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου