Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Παρελήφθησαν δύο νέα ασθενοφόρα – «Ανάσα» στο ΕΚΑΒ Αγρινίου

 

Παρελήφθησαν δύο νέα ασθενοφόρα. «Ανάσα» στο ΕΚΑΒ Αγρινίου σύμφωνα με την εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία τονίζει πως «βγαίνουν» στην κυκλοφορία και άλλα που ήταν συνεχώς στο συνεργείο και σύντομα το ΕΚΑΒ θα διαθέτει συνολικά έξι «ετοιμοπόλεμα» ασθενοφόρα

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

«Ανάσα» πήραν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Αγρινίου τον τελευταίο ενάμισι μήνα μετά την παραλαβή δύο ολοκαίνουργιων ασθενοφόρων!

Η εξέλιξη αυτή «έσβησε» το άγχος για το αν θα φτάσουν στο εκάστοτε περιστατικό για το οποίο κλήθηκαν και γενικότερα αν θα δουλέψουν με ασφάλεια, καθώς  τα «νεότερα» λειτουργικά ασθενοφόρα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, όπως επίσης και στους δρόμους του Αγρινίου, ήταν από το 2018 ή το 2008, τα οποία αποκτήθηκαν μέσω δωρεών του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών αντίστοιχα, συνεπώς ανέκυπτε σοβαρό θέμα ασφάλειας τόσο για το πλήρωμα, όσο και για τους ασθενείς!

Πέραν όμως της θετικής αυτής εξέλιξης, της παραλαβής δηλαδή των δύο ολοκαίνουργιων ασθενοφόρων, και τα υπόλοιπα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Αγρινίου που «μπαινόβγαιναν» στο συνεργείο ή είχαν μείνει στο συνεργείο ακόμη και για ένα ολόκληρο χρόνο, είτε αποκαταστάθηκαν οι βλάβες τους σε άριστο βαθμό, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν επάξια στις απαιτήσεις χωρίς κανένα άγχος, είτε αποκαθίστανται και σύντομα θα βγουν και πάλι στην κυκλοφορία!

Ήδη κάθε βάρδια το ΕΚΑΒ Αγρινίου διαθέτει τρία ασθενοφόρα, γεγονός που δίνει κάθε δικαίωμα στον εκάστοτε που γνώριζε την κατάσταση των οχημάτων του ΕΚΑΒ και ανησυχούσε, πλέον να κοιμάται ήσυχος!

Μόλις τον προηγούμενο μήνα είχε καταγραφεί περιστατικό, όπου ασθενοφόρο είχε μεταβεί να παραλάβει τραυματία από τροχαίο, που είχε σημειωθεί στην περιοχή του Αγρινίου και χρειάστηκε να σπρώξουν οι πολίτες που είχαν σπεύσει στο σημείο για να βοηθήσουν, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει…

Παρελήφθησαν δύο νέα ασθενοφόρα - «Ανάσα» στο ΕΚΑΒ Αγρινίου

Το περιστατικό αυτό είχε θορυβήσει ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία. Γενικότερα όμως οι βλάβες ήταν πολλές και συχνές, ακόμη και στα air conditions των ασθενοφόρων, ενώ το εντυπωσιακό ήταν τα μεγάλα χρονικά διαστήματα που είχαν συμπληρωθεί για ασθενοφόρα του Αγρινίου που ήταν ακινητοποιημένα στο συνεργείο.

Ανέκυπτε σοβαρό ζήτημα για την ασφάλεια τόσο των πληρωμάτων, όσο και των συνανθρώπων μας οποίοι είχαν την ανάγκη της συνδρομής ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Αγρινίου Παναγιώτης Ζάχος μιλώντας στη «Σ» αποτυπώνει την υφιστάμενη κατάσταση στο στόλο των οχημάτων του ΕΚΑΒ τονίζοντας: «παραλάβαμε δύο ολοκαίνουργια ασθενοφόρα που δικαιούμασταν σαν τομέας Αγρινίου.

Η παραλαβή τους έγινε μέσα στον τελευταίο ενάμισι μήνα. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση τώρα, καθώς επισκευάσαμε ή επισκευάζουμε και αυτά που είχαν σοβαρές βλάβες. Αυτή την στιγμή μια βάρδια στο Αγρίνιο διαθέτει τρία ασθενοφόρα, τα οποία είναι σε καλή κατάσταση, δεν υπάρχει δηλαδή κανένα άγχος, όπως υπήρχε πριν καιρό.

Αντιμετωπίζαμε μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα, γιατί σε κακή κατάσταση δεν ήταν μόνο τα ασθενοφόρα του Αγρινίου, αλλά και της Πάτρας και άλλων περιοχών, συνεπώς, δεν είχαμε εναλλακτική να δανειστούμε ένα αξιόπιστο ασθενοφόρο, χρησιμοποιούσαμε ασθενοφόρα της Πάτρας που ήταν σε εξίσου κακή κατάσταση με τα δικά μας. Έτσι ήταν όλα τα ασθενοφόρα στη Δυτική Ελλάδα, είχαν βγει off.

Υπήρχε πρόβλημα με τα ανταλλακτικά και τα συνεργεία, το οποίο βλέπουμε πως έχει λυθεί. Μαζί με το ΕΚΑΒ Αγρινίου παρέλαβε και νέα ασθενοφόρα και η αντίστοιχη υπηρεσία στον Πύργο, που αντιμετώπιζε τα ίδια προβλήματα με τη δική μας. Επίσης, ήδη έχουμε παραλάβει και λειτουργούμε δύο ασθενοφόρα που ήταν για επισκευές στο συνεργείο και σύντομα θα παραλάβουμε ακόμη ένα.

Επίσης, ακόμη ένα ασθενοφόρο που είχαμε από δωρεά της Ένωσης Εφοπλιστών και ήταν πάνω από ένα χρόνο στο συνεργείο θα το παραλάβουμε μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, όπως έχουμε ενημερωθεί. Σύντομα δηλαδή θα διαθέτουμε 6 ασθενοφόρα, εκ των οποίων τα 5 θα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, συμπεριλαμβανομένων και των δύο ολοκαίνουργιων που παραλάβαμε πρόσφατα.

Καλύπταμε και καλύπτουμε ως ΕΚΑΒ Αγρινίου όλη την Αιτωλοακαρνανία, όπως επίσης και τα Κέντρα Υγείας του νομού, όπου και αν είναι αυτά λ.χ. Αστακό, Χαλκιόπουλο, Αμφιλοχία κλπ, όταν δεν έχει βάρδια το δικό τους ασθενοφόρο, γιατί συνήθως το ασθενοφόρο των Κέντρων Υγείας δεν καλύπτει όλο το 24ωρο, καθώς έχουν ένα οδηγό. Συνεπώς, πλέον σχετικά με το στόλο των ασθενοφόρων ομαλοποιήθηκε η κατάσταση. Πολύ απλά πλέον δεν τίθεται συζήτηση για την κατάσταση των ασθενοφόρων και μπορούμε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες, που μπορεί να προκύψουν.

Το γεγονός ότι μπορούσαν και δούλευαν κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα τα ασθενοφόρα που χρησιμοποιούσαμε, οφείλεται αποκλειστικά στην τεχνική υπηρεσία, της οποίας οι δύο εργαζόμενοι ξεπερνούσαν κάθε φορά τον εαυτό τους και δούλευαν πολύ περισσότερες ώρες από το ωράριό τους».

Παρελήφθησαν δύο νέα ασθενοφόρα - «Ανάσα» στο ΕΚΑΒ Αγρινίου

sinidisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου