Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Πανελλήνιος Σύλλογος Συμβασιούχων Εργαζομένων ΕΚΑΒ

 

Πανελλήνιος Σύλλογος Συμβασιούχων Εργαζομένων ΕΚΑΒ
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Ως συνδικαλιστικό όργανο εκπροσώπησης των συμβασιούχων Διασωστών - Πληρωμάτων Ασθενοφόρων σε πανελλαδικό επίπεδο θα θέλαμε να εκφράσουμε την διαμαρτυρία μας για μια κατάφορη αδικία σε βάρος των αποφοίτων των ΙΕΚ της ειδικότητας Διασώστης Πλήρωμα Ασθενοφόρου.

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε την πρόσληψη «οδηγού» για την θέση «πληρώματος ασθενοφόρου» στο Κ.Υ. Καλλονής Λέσβου, με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες, παρόλη την ύπαρξη αρκετών ενδιαφερομένων αποφοίτων του ΙΕΚ. 

Μετα από σχετική έρευνα στις υπάρχουσες λίστες για το λοιπό επικουρικό προσωπικό του Μαρτίου 2022 για την 2ηΥΠΕ υπάρχουν (6) έξι υποψήφιοι για την κατηγορία του ΔΕ Πληρώματος Ασθενοφόρου για το Κ.Υ. Καλλονής και η 2η ΥΠΕ προσέλαβε «οδηγό» από την κατηγορία ΔΕ Οδηγών (Γ’ ή Δ’ κατηγορίας ) από την ιδία λίστα. 

Είναι αδιανόητο εν έτη 2022 να γίνεται εσκεμμένη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα ασθενοφόρα στην ΠΦΥ. 

Στα ασθενοφόρα των Κ.Υ. που ενεργούν σε επείγοντα περιστατικά και υποβοηθούν το έργο του ΕΚΑΒ σε απομακρυσμένες περιοχές δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης απλών οδηγών, διότι δεν έχουν τις στοιχειώδεις γνώσεις που έχει ένας απόφοιτος ΙΕΚ ο οποίος έχει αφιερώσει 2,5 χρόνια ( 5 εξάμηνα θεωρητικής & πρακτικής εκπαίδευσης) για να μάθει την ορθή εκτίμηση – αντιμετώπιση – παραλαβή & διακομιδή του ασθενούς – τραυματία .

Το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να μεριμνήσει για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων. Η παροχή σωστής προνοσοκομειακής φροντίδας στους πολίτες θα πρέπει να επαφίεται στα χέρια εκπαιδευμένων υγειονομικών υπαλλήλων και όχι οδηγών.

Για το Δ.Σ.

Πρόεδρος Ανδρέας Λεβαντής.

Ο Αντιπρόεδρος Γεώργιος Τασιός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου