Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Θεσσαλονίκη: Διασώστες του ΕΚΑΒ πουλάνε λαχνούς για να ζήσουν

 

Να τα βγάλουν πέρα στις καθημερινές υποχρεώσεις τους προσπαθούν διασώστες του ΕΚΑΒ, πουλώντας λαχνούς για κληρώσεις, στην οδό Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη.

Οι άλλοτε αποκαλούμενοι από την κυβέρνηση "ήρωες", τότε που η πανδημία του κορωνοϊού θέριζε καθημερινά δεκάδες ζωές, οι άνθρωποι που έσπρωξαν τους εαυτούς τους στον κίνδυνο για το κοινό καλό, ρισκάροντας τη δική τους υγεία, σήμερα βρίσκονται χωρίς δουλειά και αγωνίζονται να θρέψουν τις οικογένειές τους με δανεικά αλλά και με τη συμπαράσταση του κόσμου, ο οποίος δεν τους ξέχασε και τους στηρίζει.

Σύμφωνα με το gothess.gr, σχεδόν καθημερινά, μαζεύονται στην Αριστοτέλους με Τσιμισκή και πουλάνε τους λαχνούς. Ταυτόχρονα, προσπαθούν να ενημερώσουν τους περαστικούς για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει και ο κόσμος ανταποκρίνεται.



«Είμαι πολλούς μήνες σε αναστολή εργασίας», μας είπε ένας από αυτούς, «ζούμε με δανεικά από συγγενείς και φίλους. Έχουμε να θρέψουμε τις οικογένειές μας, να πληρώσουμε το ρεύμα, το νερό. Μας αποκαλούσαν ήρωες αλλά τώρα μας ξέχασαν, όχι ο κόσμος που μας στηρίζει, αλλά η πολιτεία».

Στην ερώτηση για ποιο λόγο δεν δέχθηκε να εμβολιαστεί, η απάντηση είναι ότι υπάρχει ο φόβος για το εμβόλιο. «Για πολύ καιρό καθημερινά κουβαλούσαμε ασθενείς και δεν πάθαμε τίποτα» μας είπε. «Γιατί να εμβολιαστώ; Το φοβάμαι το εμβόλιο. Φοβάμαι τις παρενέργειες. Αλλά έχω και οικογένεια και δεν ξέρω πώς θα τα βγάλω πέρα», μας είπε.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου