Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

«Όχι άλλες βάρδιες που δεν προλαβαίνεις να πιεις νερό» - Νοσηλεύτρια παραιτήθηκε μετά από 13 χρόνια

Η, επί 13 χρόνια εργαζόμενη ως νοσηλεύτρια στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, Συραγώ, πήρε τη γενναία απόφαση να παραιτηθεί. Και «γενναία» γιατί, ένιωσε την ανάγκη να βάλει ένα τέλος στη σωματική – ψυχική απόγνωση, στην υποτίμηση ενός επαγγέλματος που επέλεξε -με τόσα όνειρα στην αρχή- να ακολουθήσει και που τελικά συνειδητοποίησε πως μόνο με απαξίωση αντιμετωπίζεται.

Η Συραγώ, που, έπειτα από 13 χρόνια, επέλεξε μια πιο ανθρώπινη ζωή, χωρίς διπλοβάρδιες, χωρίς συνεχή και αδιάκοπη ένταση, μοιράζεται μέσα από ένα κείμενο που δημοσίευσε στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook, την καθημερινότητα μιας «ηρωίδας».

Μιας ηρωίδας που, αντί για το χειροκρότημα, ζητούσε πιο ανθρώπινες εργασιακές συνθήκες.
Ολόκληρο το κείμενο:

«Τέρμα πια οι διπλοβάρδιες.. τέρμα το απόγευμα-πρωί, το πρωί-νύχτα, το απόγευμα-πρωί-νύχτα-νύχτα. Τέλος στα ΣΚ με βάρδιες. Όχι πια Χριστούγεννα, Πάσχα στο νοσοκομείο. Δεν χρειάζεται πια να περιμένω την Παρασκευή για να μάθω τι δουλεύω την επόμενη εβδομάδα. Τέρμα πια τα ξεσκατίσματα.


Όχι άλλες βάρδιες που δεν προλαβαίνεις να πιεις νερό ή να κατουρήσεις. Να περπατάς στο διάδρομο κ να σε φωνάζουν από παντού κ εσύ να τρέχεις να τα προλάβεις όλα. Πάνε κ οι βάρδιες που ντύνεσαι με κακής ποιότητας πλαστικά κ λιώνεις μέσα στις στολές. Όχι πια κουδούνια. Ποτέ ξανά, δύο χρόνια συνεχόμενα με 15 και 15 ημέρες άδεια.
Τέλος στην απαξίωση και στην σωματική κ ψυχική απόγνωση.

Ευχαριστώ πολύ όσους συνεργαστήκαμε, που ίσως θα ήμασταν όλοι λίγο καλύτεροι αν αυτές οι συνθήκες δεν έβγαζαν συχνά τα πιο σκληρά μας χαρακτηριστικά.
Ευχαριστώ κ όσους άντεξαν δίπλα μου 13 χρόνια την καθημερινότητα μιας «ηρωίδας».
Και δεν νιώθω καθόλου ηττοπάθεια για αυτήν την παραίτηση! Νιώθω μια τεράστια νίκη!
Άντε καλό μας χειμώνα!
Συραγώ».

singlewoman.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου