Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 20 ΟΚΤΩΒΡΗ

 

Στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της συρρίκνωσης και της Ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και τη φτωχοποίηση των υγειονομικών δίνουμε αγωνιστική απάντηση στις 20 Οκτώβρη

Η Κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά ακάθεκτη στην υλοποίηση των προγραμματικών - κυβερνητικών σχεδίων της για το ΝΕΟ ΕΣΥ, συρρικνώνοντας και συγχωνεύοντας τις Δημόσιες Δομές, επεκτείνοντας τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τις Ιδιωτικοποιήσεις Υπηρεσιών, τα ΣΔΙΤ και τις απευθείας αναθέσεις.

Με 33.400 νεκρούς, 1η στην Ευρώπη σε αναλογία πληθυσμού, αλλά και πρώτη στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα με 23,4%, αποτυπώνονται οι εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση και διαχείριση της Πανδημίας. Ευθύνες, που πλέον αναδεικνύονται  και από τους  «αρμόδιους».

Με – 5.501 λιγότερους μόνιμους Υγειονομικούς, με 1 δις οφειλές των Νοσοκομείων, με 7.000 Υγειονομικούς σε αναστολή εδώ και ένα χρόνο χωρίς μισθό, με καθημερινές καταγγελίες από Νοσοκομεία και Δομές της Α'θμιας, Πρόνοια - ΕΚΑΒ για σοβαρές ελλείψεις, κλεισίματα τμημάτων, αναβολές χειρουργείων και λίστες στα ύψη, που περιορίζουν την εξυπηρέτηση και την προσβασιμότητα των πολιτών, με την επαναφορά των «ακριβών» εργολάβων και τις εργασιακές συνθήκες γαλέρας,  την επέκταση  εταιρειών και σε άλλες υπηρεσίες (Λογιστήριο κ.α.) τη σχεδιαζόμενη κατάργηση της μόνιμης και αποκλειστικής εργασίας Ιατρών, την είσοδο Ιδιωτών στα Χειρουργεία,  την ενίσχυση του Ιδιωτικού Τομέα με προκλητικές συμβάσεις και απευθείας αναθέσεις είναι τα «σταθερά» βήματα που παρουσιάζει η Κυβερνητική Πολιτική της ΝΔ  στην Υγεία.

Και τι απαντούν στις διαμαρτυρίες και κραυγές των Υγειονομικών;

Για τις ελλείψεις, με προκήρυξη, που άργησε 2 χρόνια που θα ολοκληρωθεί σε 3 χρόνια και δεν καλύπτει ούτε το 50% των αποχωρήσεων. Στις μισθολογικές απώλειες (πάνω από 25%) με «χάντρες και καθρεφτάκια» με την «αύξηση» από τη κατάργηση της εισφοράς Αλληλεγγύης που για το 60% των Υγειονομικών θα είναι ΜΗΔΕΝ(!!) και για τους υπόλοιπους από 1,83€ έως 14,66€(!!) το μήνα (με πληθωρισμό 12%).

Κουβέντα για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΈΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ, για Βαρέα και Ανθυγιεινά, μονιμοποίηση των Συμβασιούχων, επαναφορά 13 - 14ου μισθού, νέους Οργανισμούς, μαζικές προσλήψεις, αύξηση της χρηματοδότησης και της προσβασιμότητας των πολιτών σε Δωρεάν Δημόσιες Υπηρεσίας Υγείας.

Απέναντι στις ασκούμενες πολιτικές, που συρρικνώνουν και ιδιωτικοποιούν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας - Πρόνοιας - ΕΚΑΒ η ΑΠΑΝΤΗΣΗ είναι μόνο μία. 

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 20 ΟΚΤΩΒΡΗ

Διεκδικώντας:

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ στους μισθούς, που να καλύπτουν το πληθωρισμό. Επαναφορά του 13 - 14ου μισθού.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ εδώ και ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ των Υγειονομικών που είναι σε αναστολή.

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ των συμβασιούχων σε Υγεία - Πρόνοια - ΕΚΑΒ.

ΟΧΙ στην επαναφορά των  ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ. Ατομικές συμβάσεις - ΣΟΧ, σύσταση Οργανικών Θέσεων.

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 15.000 Υγειονομικών την επόμενη 3ετία.

ΕΝΤΑΞΗ στα ΒΑΕ. Διπλασιασμός και επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος.

ΑΥΞΗΣΗ της ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ για την Υγεία στο 7% του ΑΕΠ.

ΟΧΙ στις ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΣΔΙΤ στην ΥΓΕΙΑ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ:

Στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ και στη συγκέντρωση στη Πλατεία Μαβίλης (08:30) και τη πορεία στο Υπουργείο Υγείας.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου