Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Κέρκυρα: Παρουσίαση και εκπαίδευση χειρισμού των απινιδωτών απο το ΕΚΑΒ

 

Παρουσίαση και εκπαίδευση χειρισμού των απινιδωτών πραγματοποιήθηκε απο τέσσερεις διασώστες του ΕΚΑΒ στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου , που τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία του Δήμου Κ. Κέρκυρας.

Στα σεμινάρια του ΕΚΑΒ συμμετείχαν και εκπαιδευτήκαν 30 εκπαιδευτικοί στις πρώτες βοήθειες και στη χρήση απινιδωτή, σε κρισιμα καρδιακά περιστατικά μέχρι να μεταβούν στο σημειο οι διασώστες του ΕΚΑΒ, που τοποθετήθηκαν σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας.

Θα ακολουθήσουν και άλλοι κύκλοι σεμιναρίων για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς ενω όσοι εκπαιδευτήκαν θα παρέχεται πιστοποίηση επιμόρφωσης.

Και η Δήμαρχος Μ. Υδραίου έλαβε επιμόρφωση για τη χρήση απινιδωτή απο τους διασώστες του ΕΚΑΒ.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας αναφέρει:

Γεγονός οι απινιδωτές στα Γυμνάσια και Λύκεια του Κεντρικού Δήμου

 -Παρουσία της Δημάρχου σήμερα η εκπαίδευση των καθηγητών από το ΕΚΑΒ

Παρουσία της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπης Υδραίου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η εκπαίδευση καθηγητών Γυμνασίων και Λυκείων στη χρήση των απινιδωτών που τοποθετήθηκαν στις αυλές των σχολείων του Δήμου με πρωτοβουλία της Σχολικής Επιτροπής.

Η τοποθέτηση των 19 απινιδωτών ολοκληρώθηκε στο σύνολο των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Κεντρικού Δήμου και στη σημερινή παρουσίαση-εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του ΕΚΑΒ Κέρκυρας συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας  παιδείας Σπύρος Πουλής,   ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Κώστας Κωστάλης και η εντεταλμένη σύμβουλος Παιδείας  του Δήμου  μας Μαρία Ζερβού.

Στις δηλώσεις της στα τοπικά Μ.Μ.Ε η  Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου ανέφερε:

«Πρόκειται για ένα σημαντικό λειτούργημα, και είμαστε σήμερα εδώ στην διαδικασία εκπαίδευσης των καθηγητών Γυμνασίων και Λυκείων, στο πώς να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και πώς να χρησιμοποιούν  τους απινιδωτές, που ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, σε συνεργασία  με τη Δευτεροβάθμια επιτροπή Παιδείας, το ΕΚΑΒ και τους αρμόδιους αντιδημάρχους Παιδείας και Υγείας, έχει τοποθετήσει στους αύλειους  χώρους των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου μας .

Πρόκειται  για μια πρωτοπόρα δράση σε πανελλήνιο επίπεδο  και είμαστε πολύ περήφανοι  γιατί ακόμα και μια ζωή συνανθρώπου μας να σωθεί, έχουμε επιτελέσει  ένα ιερό έργο.»

Η Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά το ΕΚΑΒ και τους συνεργάτες της για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας και προανήγγειλε ότι ανάλογη διαδικασία θα ακολουθηθεί και για την τοποθέτηση απινιδωτών σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου και τις τουριστικές περιοχές.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:19
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου