Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Περιπέτεια για ασθενή στο Αγρίνιο: Πώς η μετακίνηση στην Πάτρα με ιδιωτικό ασθενοφόρο έγινε μονόδρομος

 

Το πρωί του περασμένου Σαββάτου (8.10.22), όπως περιγράφουν, o άνθρωπός τους, ηλικίας 62 χρόνων, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου με συγκεκριμένα συμπτώματα και μετά τις πρώτες εξετάσεις στα Επείγοντα, έγινε εισαγωγή του στην Παθολογική Κλινική, έχοντας αξιολογηθεί ότι υπάρχει πιθανότητα γαστρορραγίας. Για να διαπιστωθεί αν όντως επρόκειτο για γαστρορραγία ο ασθενής χρειαζόταν να υποβληθεί σε γαστροσκόπηση αλλά όπως ενημερώθηκαν οι οικείοι του το Σάββατο δεν εφημέρευε γιατρός της αντίστοιχης ειδικότητας. Η ενδοσκοπική εξέταση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα οπότε ο γαστρεντερολόγος θα βρισκόταν στη θέση του.

Από τη συζήτηση με γιατρό που ανέλαβε την περίπτωση οι συγγενείς, σύμφωνα πάντα με δικές τους αναφορές, δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο μέσα στο Σαββατοκύριακο να ενταθεί η αιμορραγία που είχε εντοπιστεί και να κινδυνέψει η ζωή του. Στο αίτημα να μεταφερθεί ο ασθενής σε άλλο νοσοκομείο που να διαθέτει γαστρεντερολόγο η απάντηση εξέπληξε το οικογενειακό περιβάλλον δεδομένου ότι δεν υπήρχε γιατρός να τον συνοδεύσει σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα. Σε απόγνωση οι συγγενείς ρώτησαν αν θα μπορούσε ιδιώτης γιατρός να πραγματοποιήσει την εξέταση μέσα στο νοσοκομείο και, όπως ήταν φυσικό, έλαβαν αρνητική απάντηση. «Τα εργαστήρια και τα μηχανήματα είναι κλειδωμένα», φέρεται να ήταν η απάντηση.

Θεωρώντας αδιανόητο να παραμείνουν με σταυρωμένα χέρια δέχθηκαν να υπογράψουν και μετέφεραν τον άνθρωπό τους με ιδιωτικό ασθενοφόρο και, προφανώς, ιδιώτη γιατρό στο Πανεπιστημιακό της Πάτρας. Εκεί υποβλήθηκε στις αναγκαίες εξετάσεις, νοσηλεύτηκε για λίγες ημέρες και πήρε εξιτήριο σε καλή κατάσταση.

Όπως ανέφερε στο sinidisi.gr συγγενής του 62χρονου η γνωστοποίηση του περιστατικού δεν έγινε με σκοπό να καταγγελθεί το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στο Νοσοκομείο Αγρινίου αλλά για να μην κρύβονται τα προβλήματα κάτω από το «χαλάκι» και να βρεθεί μια ουσιαστική λύση.

Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά, αν αρρωστήσεις Σαββατοκύριακο στο Αγρίνιο δύο επιλογές υπάρχουν: «Είτε κάνεις εισαγωγή και προσεύχεσαι να μη συμβεί το μοιραίο μέχρι τη Δευτέρα, είτε πληρώνεις (έχεις δεν έχεις) ιδιωτικό ασθενοφόρο και ιδιώτη γιατρό και πας σε άλλη πόλη».

Από πληροφορίες του sinidisi.gr στο Νοσοκομείο Αγρινίου γαστρεντερολόγος εφημερεύει 6 φορές το μήνα.

sinidisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου