Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Στήριξη στους 38 συλληφθέντες Υγειονομικούς

 

ΟΧΙ στην κρατική καταστολή

Να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος των 38 συναδέλφων

Να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στις 10 π.μ. στο Πλημμελειοδικείο (Ευελπίδων, κτίριο 8) όπου 38 συνάδελφοι δικάζονται για «απείθεια και παρακώλυση συγκοινωνιών», λόγω συμμετοχής σε κινητοποίηση έξω από την πρωθυπουργική οικία

Καλούμε το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ, να συμμετέχει στην Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους 38 συναδέλφους σε αναστολή που δικάζονται για "απείθεια και παρακώλυση συγκοινωνιών" λόγω συμμετοχής τους σε κινητοποίηση έξω από την πρωθυπουργική οικία.

Καταδικάζουμε την όξυνση της κρατικής καταστολής, υπερασπιζόμαστε τα δημοκρατικά δικαιώματα και απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος των συναδέλφων.

Δεκατρείς μήνες από την έναρξη εφαρμογής του, έχει αποδειχθεί ότι το απαράδεκτο μέτρο της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων εργαζομένων στο ΕΚΑΒ δεν αποσκοπεί στην προστασία της υγείας των ασθενών και των υπόλοιπων εργαζομένων.

Αν και τα επιστημονικά δεδομένα σαφώς καταγράφουν ότι η μετάδοση του SARS-COV-2 μπορεί να γίνει και από όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι, η κυβέρνηση της ΝΔ, εμμένει στις αναστολές εργασίας,  αδιαφορώντας για τα σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι.

Πλήρη «ανοχή» (ουσιαστικά στήριξη) στο απαράδεκτο και αντιεπιστημονικό μέτρο των αναστολών εργασίας προσφέρει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, για την άμεση άρση των αναστολών και επιστροφή στην εργασία με τήρηση όλων των συλλογικών και ατομικών μέτρων προστασίας.

«Τα κράτη μέλη φέρουν την ευθύνη για τον εμβολιασμό. Το ίδιο ισχύει και για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με το κατά πόσον ο εμβολιασμός κατά της νόσου COVID-19 θα πρέπει να είναι υποχρεωτικός ή όχι, και για ποιες πληθυσμιακές ομάδες. Όταν υπάρχουν εντολές εμβολιασμού, εναπόκειται επίσης στα ίδια τα κράτη μέλη να αποφασίσουν ποιες κυρώσεις θα πρέπει να εφαρμόζονται σε περίπτωση μη εμβολιασμού.»

Η διατήρηση των αναστολών εργασίας, ακόμη και μετά την κατάργηση ουσιαστικά κάθε άλλου μέτρου προστασίας από την επιδημία, απέδειξε ότι αξιοποιείται για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των δημόσιων μονάδων υγείας.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για:

► Άμεση ανάκληση των αναστολών εργασίας. Αναγνώριση του χρόνου αναστολής ως συντάξιμου χρόνου

 Ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επείγουσες διαδικασίες, και μονιμοποίηση ολων των συμβασιούχων συναδέλφων

► Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου - 14ου μισθού, ξεκινώντας με καταβολή επιδόματος Χριστουγέννων

► Επέκταση ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.


Στην κατεύθυνση αυτή, καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή:

Στην Παναττική Στάση Εργασίας, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου και διαδήλωση στο υπουργείο Υγείας

► Στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου