Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Πρόγραμμα εκπαίδευσης από το ΕΚΑΒ Πρέβεζας στους κατοίκους της Λυγιάς

Στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Λυγιάς Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Οκτωβρίου το πρωί πρόγραμμα εκπαίδευσης από το ΕΚΑΒ Πρέβεζας με θέμα: "Επείγουσες καταστάσεις: Αρχική Εκτίμηση - Αντιμετώπιση: Πρώτες Βοήθειες".

Οι κάτοικοι της Λυγιάς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε πρακτικές ασκήσεις με σταθμούς δεξιοτήτων σχετικά  Απινιδωτών, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του ΕΚΑΒ και τον καθοριστικό ρόλο των Διασωστών και των Ιατρών του κατά την αντιμετώπιση οποιουδήποτε επείγοντος περιστατικού μέχρι την τελική διακομιδή του στον πλησιέστερο Σχηματισμό Υγείας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λυγιάς εκφράζει τις ευχαριστίες του στο ΕΚΑΒ

“Ένα μεγάλο ευχαριστώ από το διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Λυγιας στους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ για την άρτια και λεπτομερή εκπαίδευση που έγινε την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022 στο χώρο του Συλλόγου μας”.

mypreveza.gr

Τα προβλήματα του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ συζήτησαν Βαρδάκης - εργαζόμενοι και Στελέχη Διοικήσεων

 

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, στο Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας και στο ΕΚΑΒ, τέθηκαν σε διαδοχικές συναντήσεις που πραγματοποίησε με τους εργαζόμενους και μέλη των Διοικήσεων ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, συμμετείχαν εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Τσικριτσάκης, ο γενικός γραμματέας κ. Τάσος Θελερίτης, τα μέλη κ.κ. Δημήτρης Φλυτζανής και Θεόδωρος Κοντραφούρης και Κώστα Σπυριδάκη.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρθηκαν στα καίρια αιτήματα των συναδέλφων τους στα νοσοκομειακά ιδρύματα, όπως η ένταξη όλων των ειδικοτήτων στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών, στους μισθούς που έχουν υποστεί μεγάλες περικοπές από το 2009 με αποτέλεσμα την μαζική αποχώρηση από το Νοσοκομείο κυρίως γιατρών και αναισθησιολόγων, καθώς και την αναξιοκρατία που επικρατεί στην υπηρεσιακή τους εξέλιξη.

Η έλλειψη προσωπικού εξάλλου, όπως τόνισαν οι εργαζόμενοι, είναι ο βασικός λόγος όξυνσης των προβλημάτων, των εκκρεμών χειρουργείων, της συρρίκνωσης νευραλγικών τομέων του νοσοκομείου και όπως υποστηρίζουν, απαιτείται άμεση πρόσληψη προσωπικού όλων των κατηγοριών.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφερόμενοι στο σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης που περιλαμβάνει παρεμβάσεις στη λειτουργία του ΕΣΥ, τόνισαν ότι η λειτουργία επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων στα Νοσοκομεία θα είναι η χαριστική βολή στη Δημόσια Υγεία. Τη στιγμή μάλιστα που σήμερα υπολειτουργούν ακόμα και τα πρωινά χειρουργεία λόγω έλλειψης ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, έχοντας ως αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας των υπαρχόντων εργαζομένων, στους οποίους οφείλονται άδειες και ρεπό εδώ και 3 χρόνια.

Στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ, ο κ. Βαρδάκης συναντήθηκε με το τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης κ. Νίκο Γιαννακουδάκη, τον πρόεδρο των εργαζομένων κ. Νίκο Καλογιαννάκη, τον προϊστάμενο της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Ανδρέα Πυροβολάκη και εργαζόμενους του Κεντρικού Τομέα ΕΚΑΒ.

Οι εργαζόμενοι εξέθεσαν στον κ. Βαρδάκη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την υποστελέχωση και την ανάγκη να παραμείνουν στην Υπηρεσία οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί ως «επικουρικό προσωπικό», καθώς απασχολούνται στο νευραλγικό τομέα των διασώσεων. Επίσης, αναφέρθηκαν στο πρόβλημα των δευτερογενών περιστατικών, που λόγω έλλειψης προσωπικού και ασθενοφόρων, είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν με αποτέλεσμα το έργο της μεταφοράς ασθενών να παραχωρείται σταδιακά σε ιδιώτες.

Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν οι εργαζόμενοι στην απαίτηση για ένταξή τους στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών καθώς και στην ανάγκη μισθολογικής αναβάθμισης.

Τελευταίος σταθμός επίσκεψης του κ. Βαρδάκη ήταν το Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας, όπου συνομίλησε με εργαζόμενους για την κατάσταση που επικρατεί στις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.). Η έλλειψη πληρωμάτων ασθενοφόρων, γιατρών και πρώτων υλών αποτελούν ένδειξη υπολειτουργίας της Π.Φ.Υ.

Ο κ. Βαρδάκης, με αφορμή τις επισκέψεις του στις δομές Υγείας και το ΕΚΑΒ, καταγράφοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, δήλωσε:

«Δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν κατάλαβε ακόμα, ειδικά μετά την πανδημία ότι η θωράκιση του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ είναι πλέον επιτακτική ανάγκη. Στους εργαζόμενους που στήριξαν τόσο πολύ την κοινωνία μας την δύσκολη περίοδο της πανδημίας, δεν φτάνει το χειροκρότημα. Οφείλουμε μια αναγνώριση στο πολύτιμο έργο τους, καθώς πάλεψαν και συνεχίζουν να παλεύουν σε ένα υποστελεχωμένο ΕΣΥ, με ίδιες δυνάμεις και με ελλιπή μέσα. Κατανοώντας την δική μας ευθύνη θα είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας, ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε ένα ισχυρό ΕΣΥ που θα εξασφαλίζει Δημόσια και Δωρεάν περίθαλψη για όλους και ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον αξιοπρέπειας.»

ekriti.gr

Έρχεται «χαράτσι» στα νοσοκομεία – Τι θα πληρώνουν οι ασθενείς με το νομοσχέδιο Γκάγκα

 

Βαθιά το χέρι στην τσέπη αναμένεται να βάλουν οι πολίτες εάν θέλουν να εξυπηρετηθούν από τα δημόσια νοσοκομεία.

Το νομοσχέδιο Γκάγκα που φέρνει τα πάνω κάτω στα νοσοκομεία και τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών προκαλεί ανατροπές και για τα ελληνικά νοικοκυριά αφού πλέον νόμιμα οι γιατροί θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν ιδιωτικό έργο, να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο αλλά και να χειρουργούν σε ιδιωτικές κλινικές.

Ταυτόχρονα θα ξεκινήσουν πιλοτικά τα απογευματινά χειρουργεία στα οποία επισήμως οι πολίτες θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους για να χειρουργηθούν.

Τι θα πληρώνουν οι ασθενείς με το νομοσχέδιο Γκάγκα

Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου Γκάγκα αλλά και τα απογευματινά χειρουργεία φέρνουν μία μερική ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, καθώς πλέον η έννοια του δωρεάν στο δημόσιο σύστημα παύει να υφίσταται.

Ήδη βέβαια τα απογευματινά ιατρεία όπου για να δει κανείς γιατρό πρέπει να πληρώσει, έχουν αλλοιώσει προ πολλού τον χαρακτήρα του δωρεάν συστήματος. Να σημειωθεί ότι τα απογευματινά ιατρεία θεσμοθετήθηκαν επί ΠΑΣΟΚ το 2001 και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευτεί πως θα τα καταργήσει ώστε να μην πληρώνουν οι πολίτες, αλλά τελικώς τα διατήρησε και απλώς τα …μετονόμασε σε ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων.

Στο ίδιο πλαίσιο με τα απογευματινά ιατρεία και τα απογευματινά χειρουργεία στα οποία οι πολίτες θα πληρώνουν από την τσέπη τους για να δουν νυστέρι.

Σχετικά με το επιχείρημα πως οι πολίτες δίνουν ήδη φακελάκι για να χειρουργηθούν, να υπενθυμιστεί ότι είναι χρέος του υπουργείου Υγείας να σταματήσει αυτό το νοσηρό φαινόμενο.

Βέβαια το πρόβλημα δεν είναι μόνο σε όσους θα επιλέγουν να πηγαίνουν τα απογεύματα να χειρουργηθούν έναντι αμοιβής στους γιατρούς. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στα πρωινά χειρουργεία τα οποία θα υποβαθμιστούν δεόντως αφού οι χειρουργοί είναι λογικό να θέλουν να εργασθούν το απόγευμα με χρήματα από τους πολίτες, παρά το πρωί δωρεάν και μόνο με τον μισθό τους.

Γεγονός βέβαια που στην πράξη σημαίνει ότι θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο οι αναμονές το πρωί που σήμερα για να χειρουργηθεί κανείς μπορεί να χρειασθεί να περιμένει και 2 χρόνια.

Γιατροί του δημοσίου με ιδιωτικό ιατρείο όπως στο …ΙΚΑ

Από την άλλη και η δυνατότητα που αναμένεται να δοθεί στους γιατρούς του δημοσίου να κάνουν ιδιωτικό έργο δηλαδή να έχουν ιδιωτικό ιατρείο και να χειρουργούν και σε ιδιωτικές κλινικές, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην ώθηση των ασθενών προς τον ιδιωτικό τομέα όπου και πάλι οι πολίτες θα πληρώνουν από την τσέπη τους.

Και στις δύο περιπτώσεις αυτό που εκτιμάται από τα συνδικαλιστικά όργανα των νοσοκομειακών γιατρών είναι πως οι ασθενείς θα οδηγούνται έμμεσα στις ιδιωτικές δομές για να εξυπηρετηθούν.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

healthreport.gr

Μεγάλες αλλαγές στο ασφαλιστικό 500.000 δημοσίων υπαλλήλων

Ασφαλιστικές διατάξεις που επηρεάζουν περισσότερους από 500.000 δημοσίους υπαλλήλους περιλαμβάνονται στο μίνι ασφαλιστικό σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας, που μετά την δημόσια διαβούλευση αναμένεται να πάρει το δρόμο προς τη Βουλή, με αιχμή τις αλλαγές στα όρια ηλικίας πρόωρης συνταξιοδότησης και την κατάργηση της ειδικής εισφοράς 1% υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας (ΤΠΔΥ).

Σημαντική κρίνεται η παρέμβαση στο συνταξιοδοτικό των ενστόλων, ενώ αλλαγές έρχονται και στην λειτουργία του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, με στόχο την επίσπευση έκδοσης του μερίσματος. Την ίδια στιγμή, στον ΕΦΚΑ επισπεύδεται η διαδικασία έκδοσης των συντάξεων του δημοσίου, με τη λειτουργία ειδικής ομάδας δράσης και ήδη οι εκκρεμότητες έχουν περιοριστεί στο μισό.

Αναλυτικά, στο μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο, προβλέπεται η κατάργηση της ειδικής εισφορές 1% των ασφαλισμένων του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, που έχει ως αποτέλεσμα, από την 1η Ιανουαρίου 2023, να αυξηθεί αντίστοιχα, ο καθαρός μισθός όλων των εργαζόμενων στο δημόσιο.

Να σημειωθεί ότι, η ειδική αυτή εισφορά δεν υπολογίζεται στο εφάπαξ, δεν συμπεριλαμβάνεται στις συσσωρευμένες εισφορές και δεν προσμετριέται στον συντελεστή ανταποδοτικότητας ή στην ατομική μερίδα του ασφαλισμένου. Επιβλήθηκε το 2011 με στόχο την διάσωση του ΤΠΔΥ, όμως πλέον, ο κλάδος πρόνοιας του ΕΦΚΑ στον οποίο ανήκει πλέον, είναι πλεονασματικός και συνεπώς, δεν υπάρχει λόγος διατήρησής του. Αντίθετα, εκτιμούν στο υπουργείο Εργασίας, η κατάργησή της θα οδηγήσει σε αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των δημοσίων υπαλλήλων.

Να σημειωθεί ότι, μετά από αίτημα των ενστόλων, εξετάζεται από το αρμόδιο υπουργείο Άμυνας, και η κατάργηση της αντίστοιχης εισφοράς και για το προσωπικό που είναι ασφαλισμένο στα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Με την κατάργηση του 1% που επιβάλλεται στο σύνολο των αποδοχών, για παράδειγμα ένας νεοπροσληφθείς υπάλληλος ωφελείται κατά περίπου 110 ευρώ το χρόνο, ένας τμηματάρχης του Δημοσίου, κατά 365 ευρώ, κι ένας διευθυντής κατά περίπου 590 ευρώ το χρόνο.

Παράλληλα, επεκτείνεται σε όλους τους ένστολους το δικαίωμα της «μάχιμης πενταετίας», δηλαδή της αναγνώρισης έως και πέντε επιπλέον ετών ασφάλισης, καταβάλλοντας τις αντίστοιχες εισφορές.

Αναλυτικά, προβλέπεται ότι, όσοι ένστολοι εξαιρούνταν (π.χ. ορισμένες κατηγορίες πυροσβεστών, λιμενικών, αστυνομικών και υπηρετούντων στην αεροπορία) από τη σχετική ρύθμιση αποκτούν πλέον το δικαίωμα αναγνώρισης έως και 5 ετών, ανεξαρτήτως μονάδας υπηρεσίας, αν είναι παλαιοί ή νέοι ασφαλισμένοι (προ ή μετά το 2011) και ανεξαρτήτως της σχέσης εργασίας με την οποία υπηρετούν (μόνιμοι και μη).

Με την επέκταση της «μάχιμης πενταετίας», σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, διασφαλίζεται η ίση μεταχείριση των ένστολων (στρατός ξηράς, ναυτικό, αεροπορία, αστυνομία, λιμενικό, πυροσβεστική).

Τέλος στην πρόωρη συνταξιοδότηση πριν τα 62

Με το ασφαλιστικό σχέδιο νόμου, η πόρτα του Δημοσίου για πρόωρη συνταξιοδότηση σε ηλικία 55 – 60 ετών κλείνει, από την 1η Ιανουαρίου 2023 και μετά, για όσους υπαλλήλους είχαν μεν συμπληρώσει 25ετία το διάστημα μεταξύ 2010 και 2012, δεν προλαβαίνουν να συμπληρώσουν την απαιτούμενη ηλικία έως το τέλος του 2022.

  • Έτσι, για παράδειγμα δημόσιος υπάλληλος που είχε συμπληρώσει 25 έτη υπηρεσίας το 2011 αλλά δεν συμπληρώνει τα 56 έτη μέχρι και τον ερχόμενο Δεκέμβριο, δεν δικαιούται μειωμένη σύνταξη το 2022. Θα πρέπει να ξαναδεί τις όποιες δυνατότητες συνταξιοδότησης έχει, μετά από 6 χρόνια, όταν δηλαδή θα συμπληρώσει τα 62.
  • Στον αντίποδα, εάν ο ίδιος υπάλληλος συμπληρώσει για παράδειγμα το 56ο, σε λίγες ημέρες, εντός Νοεμβρίου, θεμελιώνει δικαίωμα για μειωμένη σύνταξη, το οποίο μάλιστα δεν είναι ανάγκη να το ασκήσει έως το τέλος του 2022. Μπορεί να το ασκήσει οποτεδήποτε.

Αλλαγές έρχονται και στην λειτουργία του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, το οποίο θέτει ως στόχο την πληρωμή των μερισμάτων σε τακτικές πληρωμές ανά τρίμηνο. Ήδη, άλλωστε, το ΜΤΠΥ, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και καθιερώνοντας το ψηφιακό μέρισμα, έχει εκμηδενίσει τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις δικαιούχων μερίσματος, μειώνοντας δραστικά τον χρόνο αναμονής ακόμα και σε έναν μήνα.

Σύμφωνα δε, με ανακοίνωσή του, την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, θα καταβληθούν με έκτακτη πληρωμή αναδρομικά ποσά μερισμάτων, συνολικού ύψους 575.722,12 ευρώ, σε 1.200 νέους δικαιούχους, ενώ στα τέλη Σεπτεμβρίου, καταβλήθηκαν τα μερίσματα με ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών τους μέχρι τις 31/8/2022.

Αντιδράσεις όμως, προκαλεί η διάταξη που προβλέπει την διαχείριση της περιουσίας του ΜΤΠΥ από την ΕΔΕΚΤ με τους εκπροσώπους εργαζομένων και συνταξιούχων να ζητούν την απόσυρση των σχετικών διατάξεων, υποστηρίζοντας ότι η περιουσία του Ταμείου (440 εκατ. ευρώ σε κινητές αξίες και 40.000 τ.μ. ακίνητη περιουσία που αποφέρουν ετησίως στο ταμείο 5,2 εκατ. ευρώ) «δεν πρέπει να λεηλατηθεί».

eretikos.gr

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Κεφαλονιά: «Αγώνας» για να σωθεί 2,5 ετών παιδί - Με αεροσκάφος του ΕΚΑΒ στο Ρίο

 

Η ενημέρωση για παιδί 2,5 ετών μου αντιμετώπισε σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα, σήμερα λίγη ωρα μετά τα μεσάνυχτα, έθεσε σε άμεση κινητοποίηση το ΕΚΑΒ.

Ειδικότερα, λίγο μετά τη 1:00 τα ξημερώματα της Κυριακής το αεροσκάφος φύλακας Άγγελος του ΕΚΑΒ Beechcraft King Air 350, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς σε μια αερογέφυρα ζωής και ελπίδας για το παιδάκι που εμφάνισε σοβαρό πρόβλημα.

111
222

Ο μικρός ασθενής διακομίσθηκε διασωληνωμένος στο αεροδρόμιο του Αράξου και από εκεί θα μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου.

333
444

Σύμφωνα με πληροφορίες το 2,5 ετών παιδί -γερμανικής καταγωγής που βρίσκεται με τους γονείς του για διακοπές στην Κεφαλονιά- παρουσίασε υψηλό πυρετό τις τελευταίες δυο ημέρες και εισήχθη στο Γ. Νοσοκομείο Αργοστολίου.

Νωρίς το βράδυ του Σαββάτου η κατάσταση του να επιδεινώθηκε ραγδαία. Οι γιατροί έδωσαν κυριολεκτικά μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και να διακομισθεί σε εξειδικευμένο Νοσοκομείο.

protothema.gr

Κοζάνη: H Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ επενέβη σε περιστατικό με ανακοπή 53χρονου άντρα καταφέρνοντας την ανάταξή του

 

Σε περιστατικό ανακοπής, πιθανότατα από πνιγμονή (φαγητό), ενός άνδρα,  ηλικίας περίπου 53ετών, επενέβη το ΕΚΑΒ, το μεσημέρι του Σαββάτου 29/10, αρχικά μ’ ένα ασθενοφόρο και στη συνέχεια με την Κινητή Μονάδα, μαζί με το Διευθυντή του ΕΚΑΒ Δ. Μακεδονίας, ιατρό, Σάββα Γιασσά, ο οποίος και διασωλήνωσε κι ανέταξε τον ασθενή. Μεταφέρθηκε στα ΤΕΠ του Μαμάτσειου σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του kozan.gr, ο 53χρονος αναμένεται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αγ. Παύλου στην Θεσσαλονίκη.

kozan.gr

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Ρόδος: Εθελοντής και διασώστες του ΕΚΑΒ έσωσαν απο βέβαιο θάνατο 70χρονο που υπέστη έμφραγμα

 

Από βέβαιο θάνατο σώθηκε χθες στη 1 το μεσημέρι, ένας 70χρονος από τη Ρόδο, ο οποίος υπέστη  οξύ έμφραγμα.

Για το περιστατικό, το οποίο συνέβη στην οδό Αγίας Σοφίας στην πόλη της Ρόδου, ειδοποιήθηκε αμέσως το ΕΚΑΒ όπου έσπευσε στο σημείο. 

Λίγα λεπτά πριν, εθελοντής που είχε αντιληφθεί το περιστατικό ξεκίνησε να κάνει καρδιοαναπνευστική αναζωογόννηση την οποία συνέχισαν οι δύο διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο σημείο. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ αξίζει να σημειωθεί οτι χρησιμοποιήσαν και απινιδωτή προκειμένου να τον επαναφέρουν.

Το γεγονός είχε θετικό αποτέλεσμα, ο 70χρονος επανήλθε και μεταφέρθηκε άμεσα στην εντατική του νοσοκομείου της Ρόδου όπου και νοσηλεύεται. 

rodiaki.gr

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Οι συνδικαλιστές της ΝΔ θα τολμήσουν ή θα κρυφτούν κάτω από το τραπέζι

 

Τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου αναμένεται να συνεδριάσει ο Τομέας Υγείας της ΝΔ για το νομοσχέδιο που βρίσκεται υπό διαβούλευση. 

Πληροφορούμαστε πως στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν φορείς της Υγείας και συνδικαλιστές, ώστε να εκθέσουν τις απόψεις τους στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την Αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα που εμπνεύστηκε το νομοσχέδιο.

Θέλουμε να δούμε όλους αυτούς τους συνδικαλιστές της ΝΔ που λεονταρίζουν, εάν θα τολμήσουν να πουν ευθέως στη συνεδρίαση όσα διατείνονται αριστερά - δεξιά ή θα κρυφτούν κάτω από το τραπέζι της συνεδρίασης για να μην κακοχαρακτηριστούν και χάσουν την υποψηφιότητα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις επικείμενες εκλογές.

Υπάρχουν βεβαίως και τα «ναι μεν αλλά», στα οποία πλείστοι εξ αυτών έχουν διαπρέψει..

ΑΔΕΔΥ: Η κυβέρνηση επιχειρεί υφαρπαγή της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΜΤΠΥ

 

Πραγματοποιήθηκε χθες 27/10/22 σύσκεψη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τις Ομοσπονδίες του Δημοσίου, του Συλλόγου Υπαλλήλων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.), της Ο.Σ.ΥΠ.Ε., της Π.Ο.Π.Σ. και άλλων οργανώσεων συνταξιούχων, για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που αφορά στο Μ.Τ.Π.Υ.

Η περιουσία του Μ.Τ.Π.Υ. δημιουργήθηκε από τις κρατήσεις των μετόχων και των μερισματούχων (εργαζομένων Δημοσίων υπαλλήλων), ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΟΥΤΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Διαθέτει, σήμερα, κινητή περιουσία 440.000.000€ και ακίνητη περιουσία 40.000τ.μ. που αποφέρουν 5.200.000€ ετησίως στο ταμείο.

Αυτό το ταμείο επιχειρείται από την κυβέρνηση και τον κ.Χατζηδάκη να ξεπουληθεί και να λεηλατηθεί! Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και οι Ομοσπονδίες, μετά και τη σημερινή σύσκεψη, καλούμε την κυβέρνηση και τον Υπουργό Εργασίας να αποσύρουν τις διατάξεις του νομοσχεδίου για το Μ.Τ.Π.Υ. με τις οποίες επιχειρείται η υφαρπαγή της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ταμείου. Της περιουσίας, δηλαδή, των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Ταυτόχρονα στη σύσκεψη αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, ώρα 10.00πμ, στο Υπ. Εργασίας (Σταδίου 29), συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Για το σκοπό αυτό και για να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι, -ες να συμμετάσχουν, κηρύσσει την ίδια μέρα, στάση εργασίας από τις 7.00πμ έως τις 11.00πμ.

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Πεσόντες υγειονομικοί στον ελληνοϊταλικό πόλεμο - Ηρώο στην Ιατρική Σχολή Αθηνών

 

Επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σήμερα στο Ηρώο Πεσόντων Υγειονομικών στον ελληνοϊταλικό πόλεμο.

Το μνημείο βρίσκεται στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και αναδείχτηκε πρόσφατα, έπειτα από ριζική αναμόρφωση του προαύλιου χώρου στο Γουδή.

Στεφάνια κατέθεσαν η υφυπουργός Ψυχικής Υγείας Ζωή Ράπτη, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής καθηγητής Καρδιολογίας Γεράσιμος Σιάσος και εκπρόσωποι των φοιτητών.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο πατέρας Ισίδωρος Κολοβός από την ενορία του Ι.Ν. Αγίου Θωμά στο Γουδή.

Ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, καθηγητής Καρδιολογίας Γεράσιμος Σιάσος, ανάγνωσε τα ονόματα των πεσόντων που αναγράφονται στη στήλη και καταλήγοντας τον σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε ότι "Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με τους φοιτητές της και το επιστημονικό της προσωπικό 'τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι' υπόσχεται να κρατά άσβεστη τη μνήμη τους και να φανεί αντάξια της θυσίας τους όποτε η Πατρίδα το απαιτήσει".

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο αντιπρόεδρος της Σχολής καθηγητής Νικόλαος Αρκαδόπουλος, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και της γενικής συνέλευσης, μέλη ΔΕΠ, φοιτητές και το διοικητικό προσωπικό της Σχολής.

Τα ονόματα των πεσόντων είναι:

  • Γενικός αρχίατρος: Γ. Μαρκάκης.
  • Αρχίατρος καθηγητής Ξεν. Κοντιάδης.
  • Επίατροι: Κ. Πετρόπουλος, Ν. Σπινέλης, Γ. Μαραγκός.
  • Υπίατροι: Γ. Βασιλόπουλος, Σ. Δρίτσας, Γ. Παπαδογιάννης, Θ. Τσιμπλούλης.
  • Υποφαρμακοποιός: Π. Τσακίρης.
  • Ανθυπίατροι: Μ. Βλάσης, Σ. Γκαραγκούνης, Κ. Διορίδης, Ι. Δήμου, Γ. Ζούβας, Μ. Καθαρούλης, Ν. Κολοτούρος, Ι. Κωνσταντόπαις, Ν. Μακαρώνης, Ε. Μανιάτης, Κ. Μοίρας, Π. Μπουράκης, Μ. Μπριλάκη, Λ. Παπανικολάου, Ι. Παπαδόπουλος, Χ. Παπαχρήστου, Θ. Πετρόπουλος, Δ. Πετρόπουλος, Κ. Συμπέθερος, Κ. Τριανταφυλλίδης.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Η υπηρεσία έκανε το καθήκον της και έβγαλε (για άλλη μια φορά) ανακοίνωση

 

Η υπηρεσία έκανε το καθήκον της και έβγαλε (για άλλη μια φορά) ανακοίνωση που αναφέρει ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΑ ΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΗΣ !!
Οι οδηγίες είναι σαφής, εφόσον δεν παραλαμβάνουν οι γιατροί στα νοσοκομεία και απαιτούν καταγραφικό ενημερώνετε το κέντρο (ασύρματο) και λαμβάνετε οδηγίες!
Η μη παραλαβή του περιστατικού από τους ιατρούς των νοσοκομείων συνιστά σοβαρότατο παράπτωμα (αντίστοιχο με το να αρνηθεί σήμα ένα πλήρωμα του ΕΚΑΒ) και επιφέρει σοβαρότατες νομικές κυρώσεις!
Εάν γνωρίζετε τα δικαιώματα σας αλλά και τις υποχρεώσεις σας δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα !
Είναι υποχρεωμένο το νοσοκομείο να παραλάβει το περιστατικό !!
Από εδώ και στο εξής όποιος συνάδελφος διασώστης κάνει του κεφαλιού του και απασχολείται βγάζοντας καταγραφικά θα είναι υπόλογος και στην υπηρεσία του αλλά και στους συναδέλφους του! Δεν κάνει ο καθένας ότι θέλει αλλά ότι επιτάσσει η υπηρεσία του! Δεν είναι θέμα επιλογής λοιπόν για όσους λίγους νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, γιατί οι πράξεις τους επηρεάζουν τους υπόλοιπους που θέλουν να κάνουν σωστά την δουλειά τους!
Επίσης για να προλάβουμε τους πρωτοκολλολάγνους, τα έγγραφα εσωτερικής διακίνησης όπως είναι αυτό, δεν έχουν αριθμό πρωτοκόλλου ούτε υπογραφή γιατί έτσι ορίζει η νομοθεσία στο δημόσιο.
Οπότε μην αναλώνεστε με άσχετα θέματα απλά κάντε αυτό που σας λέει η υπηρεσία σας!
Τώρα πλέον εξαρτάται από εσάς!
Όχι από αυτούς που ούτως η άλλως εφάρμοζαν τις εντολές και την νομοθεσία και δεν έβγαζαν καταγραφικά, αλλά από εσάς που το κάνατε και διαιωνίζατε αυτή την κατάσταση εις βάρος των συναδέλφων σας και φυσικά της υπηρεσίας.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία πλέον από κανέναν !!
Σταματήστε να βγάζετε καταγραφικά και να δημιουργείτε πρόβλημα στους συναδέλφους σας που προσπαθούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους!
Από όλους εμάς εξαρτάται!
Αν δεν αλλάξουμε εμείς δεν αλλάζει τίποτα !!

Η υπηρεσία έκανε το καθήκον της και έβγαλε (για άλλη μια φορά) ανακοίνωση που αναφέρει ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΑ ΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΗΣ !!
Οι οδηγίες είναι σαφής, εφόσον δεν παραλαμβάνουν οι γιατροί στα νοσοκομεία και απαιτούν καταγραφικό ενημερώνετε το κέντρο (ασύρματο) και λαμβάνετε οδηγίες!
Η μη παραλαβή του περιστατικού από τους ιατρούς των νοσοκομείων συνιστά σοβαρότατο παράπτωμα (αντίστοιχο με το να αρνηθεί σήμα ένα πλήρωμα του ΕΚΑΒ) και επιφέρει σοβαρότατες νομικές κυρώσεις!
Εάν γνωρίζετε τα δικαιώματα σας αλλά και τις υποχρεώσεις σας δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα !
Είναι υποχρεωμένο το νοσοκομείο να παραλάβει το περιστατικό !!
Από εδώ και στο εξής όποιος συνάδελφος διασώστης κάνει του κεφαλιού του και απασχολείται βγάζοντας καταγραφικά θα είναι υπόλογος και στην υπηρεσία του αλλά και στους συναδέλφους του! Δεν κάνει ο καθένας ότι θέλει αλλά ότι επιτάσσει η υπηρεσία του! Δεν είναι θέμα επιλογής λοιπόν για όσους λίγους νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, γιατί οι πράξεις τους επηρεάζουν τους υπόλοιπους που θέλουν να κάνουν σωστά την δουλειά τους!
Επίσης για να προλάβουμε τους πρωτοκολλολάγνους, τα έγγραφα εσωτερικής διακίνησης όπως είναι αυτό, δεν έχουν αριθμό πρωτοκόλλου ούτε υπογραφή γιατί έτσι ορίζει η νομοθεσία στο δημόσιο.
Οπότε μην αναλώνεστε με άσχετα θέματα απλά κάντε αυτό που σας λέει η υπηρεσία σας!
Τώρα πλέον εξαρτάται από εσάς!
Όχι από αυτούς που ούτως η άλλως εφάρμοζαν τις εντολές και την νομοθεσία και δεν έβγαζαν καταγραφικά, αλλά από εσάς που το κάνατε και διαιωνίζατε αυτή την κατάσταση εις βάρος των συναδέλφων σας και φυσικά της υπηρεσίας.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία πλέον από κανέναν !!
Σταματήστε να βγάζετε καταγραφικά και να δημιουργείτε πρόβλημα στους συναδέλφους σας που προσπαθούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους!
Από όλους εμάς εξαρτάται!
Αν δεν αλλάξουμε εμείς δεν αλλάζει τίποτα !!
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Ανδρέας Γεωργιάδης, Γιωργος Θ. Κουλεντιανος και 55 ακόμη
1 σχόλιο
4 κοινοποιήσεις
Μου αρέσει!
Σχόλιο
Κοινοποίηση

1 σχόλιο