Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Τι θα αλλάξει στο ΕΚΑΒ ο νέος υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

 

Σαρωτικές αλλαγές σκοπεύει να κάνει στο ΕΚΑΒ ο νέος υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αφού σχεδιάζει να τροποποιήσει πλήρως τον φορέα.

Όπως διαμήνυσε στα στελέχη του συστήματος Υγείας κατά τη διάρκεια της πρώτης τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησε, σκοπεύει να «ξανακτίσει» το ΕΚΑΒ από την αρχή ώστε να λειτουργεί προς όφελος των πολιτών και χωρίς καθυστερήσεις.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επηρεασμένος προφανώς από τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν τις κάλπες, επέμενε ιδιαιτέρως στις αλλαγές που έρχονται στο ΕΚΑΒ σύμφωνα με έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.

Μίλησε για τον ρόλο που πρέπει να έχει ο φορέας, τη μείωση των αναμονών αλλά και τις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να ληφθούν ώστε να λειτουργήσει προς όφελος των πολιτών.

Πάντως κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έσπευσε να αναβαθμίσει τον ρόλο του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ) – ΕΚΑΒ που είναι το συντονιστικό όργανο για όλα τα νοσοκομεία της χώρας, αφού ζήτησε από όλους τους Διοικητές νοσοκομείων να ενημερώνουν πρώτα το ΚΕΠΥ -ΕΚΑΒ και μετά την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σκοπεύει πάντως να εφαρμόσει ένα νέο σχέδιο για την αναμόρφωση του ΕΚΑΒ ώστε να συμβαδίζει με τις δηλώσεις Μητσοτάκη προεκλογικά, ότι ο φορέας δεν μπορεί να έχει τόσο μεγάλες αναμονές.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, αναμένεται να προχωρήσει σε νέες συμβάσεις με ιδιωτικά ασθενοφόρα ώστε να μεταφέρουν ασθενείς από τα νοσοκομεία όλης της χώρας στα σπίτια τους. Ήδη άλλωστε με βάση υπουργική απόφαση, ιδιωτικά ασθενοφόρα διακομίζουν ασθενείς από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ όταν έχουν πάρει εξιτήρια, προς τα σπίτια τους ώστε να μην απασχολούν το ΕΚΑΒ και τα επείγοντα.

Υπό το πρίσμα αυτό αναμένεται να επεκταθεί η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και για τα ελικόπτερα τα οποία θα μισθώνονται ώστε να μεταφέρουν ασθενείς από απομακρυσμένες περιοχές και νησιά προς τα νοσοκομεία του κέντρου.

healthreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου