Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Ανοιχτή επιστολή προς τους εργαζόμενους του μέλους του ΔΣ του Σωματείου, Θόδωρου Κωνσταντίνου


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Αυτό που φοβόμασταν και πλανιόταν στην ατμόσφαιρα του ΕΚΑΒ σαν φάντασμα, μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το βλέπουμε να παίρνει σάρκα και οστά.

Η πρόταση - απόφαση της Κυβέρνηση, να καλύψει τις ελλείψεις και την υποβάθμιση του ΕΚΑΒ, για την αντιμετώπιση των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας στην προνοσοκομειακή περίθαλψη, με την συγκρότηση μικτών πληρωμάτων, με εξειδικευμένους διασώστες από το ΕΚΑΒ και "άσχετους" από την Πυροσβεστική και τον Στρατό, αποδεικνύει περίτρανα την στόχευσή τους για περαιτέρω υποβάθμιση και διάλυση του Οργανισμού. Μια απόφαση που είναι τελείως απαράδεκτη και επικίνδυνη για το ΕΚΑΒ και την κοινωνία μας.

Η αντικατάσταση των εξειδικευμένων διασωστών από μη έχοντες συνάφεια με το δικό μας αντικείμενο, θα υποβαθμίσει ακόμη παραπέρα τον Οργανισμό του ΕΚΑΒ και τις προσφερόμενες υπηρεσίες. 

Ένα μέτρο που δεν πρόκειται να λειτουργήσει και να αποδώσει, στην πράξη θα είναι ανέφικτο και επικίνδυνο.

Θα οδηγήσει στην πλήρη υποβάθμιση και απαξίωση, με αποτέλεσμα οι κυβερνώντες να το χρησιμοποιήσουν για να βάλουν τους ιδιώτες από την πόρτα και νόμιμα. 

Αυτό που μέχρι τώρα γίνεται παράνομα και με την ανοχή και συνενοχή των διοικούντων και κυβερνητικών, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην μη αναγκαιότητα ύπαρξης του ΕΚΑΒ ως δημόσιου και δωρεάν οργανισμού παροχής προνοσοκομειακής φροντίδας υγείας. 

Βάζοντας σε κίνδυνο, πλέον, την ζωή και υγεία των κατοίκων της χώρας, καθώς και το δικαίωμα των εργαζόμενων στην δουλειά τους. Όποιος δεν είναι απαραίτητος, είναι περιττός.

Η προσπάθεια αποδυνάμωσης του ΕΚΑΒ έχει παρελθόν. 

Η απόπειρα υφαρπαγής του Τηλεφωνικού Κέντρου, η συρρίκνωση των συνεργείων, οι αεροδιακομιδές, οι αιμοκαθάρσεις και η απεμπόληση των δευτερογενών διακομιδών - προς όφελος των ιδιωτών - , οι μη πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, η μεταφορά εργαζόμενων από άλλους οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα από το 2012, δείχνουν τους στόχους των κυβερνώντων.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεσηκωθούν και να αποτρέψουν αυτά τα σχέδια. 

Έχουμε την δύναμη, την γνώση και την εμπειρία. Αφορά όλους τους εργαζόμενους σε ολόκληρη την Υγεία, ίδια σχέδια έχουν για όλους στο ΕΣΥ.

Καλούμε τους συνάδελφους σε πανστρατιά, για την ύπαρξη του ΕΚΑΒ και της δουλειάς μας.

Αυτό που χτίσαμε με αγώνες και θυσίες, δεν πρέπει να τους αφήσουμε να το καταστρέψουν.

Καλούμε το ΔΣ του Σωματείου μας, να σταματήσει να μιλά περί διαγραμμάτων, αποφεύγοντας τις δικές του ευθύνες και να ταυτίζεται με τις κυβερνητικές θέσεις. Να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στα σχέδια της Κυβέρνησης, που απεργάζεται την καταστροφή του ΕΚΑΒ.

Ζητάμε άμεση σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, για να δώσει αγωνιστική απάντηση στα σχέδια της Κυβέρνησης.

1 σχόλιο:

  1. Εχετε χρεος ολοι εσεις οι μονιμοι του ΕΚΑΒ να διαφυλαξετε και να προστατεψετε ολους εμας τους νεους μελλοντικους ,Διασωστες που σε λιγο καιρο θα αποφοιτησουμε απο τις Σχολες ΕΚΑΒ. Ας ξεσηκωθουμε ΟΛΟΙ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή