Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Γιγαντιαία τηλεδιάσκεψη με διοικητές νοσοκομείων, ΥΠΕ και ΕΚΑΒ

 

Σήκωσε μανίκια η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Αμέσως μετά την τελετή παράδοσης- παραλαβής θα πραγματοποιηθεί στις 17.00 γιγαντιαία τηλεδιάσκεψη όλης της ηγεσία του υπουργείου Υγείας με όλους τους διοικητές των νοσοκομείων, των 7 ΥΠΕ αλλά και τον πρόεδρο του ΕΒΑΒ.

Στόχος είναι να γίνει μια πρώτη εκτενής ενημέρωση της νέας ηγεσίας για τις εκκρεμότητες αλλά και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Σε αυτή την πρώτη μεγάλη τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχουν επίσης οι δύο νέοι υφυπουργοί Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Η νέα αν. υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη απουσιάζει αφού βρέθηκε θετική στον covid.

Βέβαια στη διάρκεια της θα γίνουν και οι απαραίτητες συστάσεις γνωριμίας καθώς ο νέος υπουργός Υγείας δεν τους γνωρίζει. Παράλληλα με την κίνηση αυτή ο νέος υπουργός επιθυμεί να δώσει και το στίγμα των προθέσεων του, που αφορά την διεκπεραίωση των ζητημάτων με διαδικασίες εξπρές.

Οι πρώτες οδηγίες

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι πρώτες οδηγίες του νέου υπουργού θα αφορούν κυρίως την καθημερινότητα του πολίτη μέσα στο ΕΣΥ. Στόχος είναι να μειωθούν ακόμη περαιτέρω οι αναμονές στο ΕΚΑΒ, στα επείγοντα και τα ράντζα καθώς η υγεία είναι προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό ο νέος υπουργός θα τρέξει τις επόμενες ημέρες τις διαδικασίες ώστε να διοριστούν άμεσα στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας όλης της χώρας,  οι 863 γιατροί, οι θέσεις των οποίων είχαν προκηρυχθεί τους προηγούμενους μήνες.

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι η διαδικασία είχε παγώσει εξαιτίας των εκλογών ενώ απαιτείται ούτως ή άλλως πολύς χρόνος για να υλοποιηθεί η τοποθέτηση των γιατρών στις μονάδες υγείας.

healthreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου