Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Σ. Καμπουραντώνης: «Οι διασώστες φιλοξενούνται από τους εργαζόμενους»

 

Θίγει το θέμα εξεύρεσης καταλυμάτων για το προσωπικό προειδοποιώντας ότι, αν υπάρχει έλλειψη, θα κοπούν κάποιες βάρδιες του δεύτερου ασθενοφόρου σε βάθος χρόνου στο Νομό Ροδόπης

Για τις προσπάθειες εξεύρεσης καταλυμάτων που γίνονται σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, προκειμένου να στεγάσουν τους διασώστες που προς το παρόν φιλοξενούνται από τους ίδιους τους εργαζόμενους μίλησε ο Σταύρος Καμπουραντώνης, πρόεδρος συλλόγου εργαζομένων ΕΚΑΒ 9 Θράκης στο ράδιο Χρόνος 87.5 fm.

Παράλληλα, σημείωσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια προκειμένου να διατηρηθούν τα δύο ασθενοφόρα που λειτουργούν στη Ροδόπη, ενώ προειδοποίησε ότι σε βάθος χρόνου θα μειωθούν οι βάρδιες του δεύτερου ασθενοφόρου αν δεν υπάρχει προσωπικό.

«Θα κοπούν κάποιες βάρδιες από το δεύτερο ασθενοφόρο»

Ο Σταύρος Καμπουραντώνης τόνισε ότι η δυσλειτουργία που υπάρχει στο ΕΚΑΒ οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού και όχι στο ότι το ίδιο δεν λειτουργεί σωστά. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στη Ροδόπη υπάρχουν συνολικά 22 διασώστες, με 17 από αυτούς να ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό και 5 να είναι επικουρικοί. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα δύο ασθενοφόρα που υπάρχουν για όλο το Ν. Ροδόπης δεν αρκούν, καθώς πρόκειται για ένα νομό με χιλιάδες κατοίκους και μεγάλη έκταση, με έναν δύσβατο ορεινό όγκο που καθιστά δύσκολη την πρόσβαση.

Σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια για να κρατήσουν έστω κι αυτά τα δύο ασθενοφόρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έτσι όπως είμαστε τώρα σε βάθος χρόνου θα κοπούν κάποιες βάρδιες από το δεύτερο ασθενοφόρο, δεν θα μπορούμε να έχουμε επί 24ωρου βάσεως λειτουργία. Κάποιους συναδέλφους θα τους χάσουμε για διάφορους λόγους, είτε για θέματα υγείας, είτε επειδή θα συνταξιοδοτηθούν».

«Οι διασώστες φιλοξενούνται από εμάς τους εργαζόμενους»

Ο πρόεδρος εργαζομένων του ΕΚΑΒ 9 Θράκης υπογράμμισε ότι γνώριζαν ήδη από το 2022 για το πρόβλημα που θα προέκυπτε με την αναζήτηση προσωπικού και επομένως την εύρεση καταλυμάτων για τη στέγασή τους, στέλνοντας έγγραφα προς όλους τους βουλευτές της Θράκης, προκειμένου να γνωστοποιήσουν το πρόβλημα και να βοηθήσουν. Γι’ αυτό από το νέο έτος έγιναν συναντήσεις με τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Κομοτηνής, καθώς και με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης προκειμένου να βρεθεί μία λύση. «Μέχρι τώρα προσπαθούμε να πάρουμε δύο άτομα για να καλύψουμε τις ανάγκες, αργότερα θα χρειαστούμε περισσότερους, αλλά εύχομαι να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο» ενημέρωσε.

Η ιδέα που δόθηκε για την αντιμετώπιση του ζητήματος, είναι η αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού κτηνιατρείου, το οποίο έχει στεγάσει και στο παρελθόν προσωπικό και πλέον δεν χρησιμοποιείται, μεταφέροντας την κατάσταση ότι προς το παρόν «οι διασώστες φιλοξενούνται από εμάς τους εργαζόμενους». Όπως ανέφερε, ο Δήμος ήταν πρόθυμος να αναλάβει τη συντήρηση του κτιρίου, αλλά το ζήτημα ήταν ότι ανήκε στην Περιφέρεια, γι’ αυτό και απευθύνθηκαν στον Νίκο Τσαλικίδη, ο οποίος ενώ ήταν θετικός στην παραχώρηση του κτιρίου προέκυψε ένα ζήτημα σχετικά με την πληρωμή του ρεύματος και το θέμα πάγωσε. Έτσι, προχώρησαν αργότερα σε αιτήματα προς την Περιφέρεια ζητώντας τη χορήγηση καταλυμάτων, τα οποία έχουν μείνει αναπάντητα μέχρι τώρα. Το θέμα αναδείχθηκε ξανά από τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας Βασίλης Λούρμπα, με πρωτοβουλία του οποίου υπήρξε συνάντηση τις τελευταίες μέρες.

Αισιοδοξία για εύρεση λύσης

Ο κος Καμπουραντώνης εμφανίστηκε αισιόδοξος, πιστεύοντας ότι το πρόβλημα θα λυθεί και η συντήρηση του κτιρίου θα προχωρήσει, ώστε μέχρι τον Σεπτέμβριο να είναι έτοιμοι: «Πιστεύω ότι τελικά θα τελειώσει αυτό το θέμα, γιατί με τη συγκεκριμένη λύση δεν θα ξανασχοληθούμε ανά πάσα στιγμή όποτε θα χρειαστούμε κόσμο. Θα κάνουμε κάποιες συναντήσεις πάλι με τον κο Λούρμπα και με τον κο Μέτιο και πιστεύουμε ότι θα λυθεί. Με τη συνεργασία μπορούμε να κάνουμε τα πάντα αρκεί να το θέλουμε».

xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου