Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Άρχισαν οι μετακινήσεις υγειονομικών στα νησιά για να καλυφθούν τα κενά σε Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ

 

Με …δανεικό προσωπικό και φέτος ΕΚΑΒ και Κέντρα Υγείας στα νησιά.

Ξεκίνησαν οι μετακινήσεις υγειονομικών στα νησιά ώστε να καλυφθούν οι «τρύπες» που υπάρχουν σήμερα σε προσωπικό σε διάφορα κέντρα υγείας αλλά και στο ΕΚΑΒ.

Πρόκειται για μετακινήσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από τα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως την Αττική προς τα νησιά όπου το υγειονομικό προσωπικό δεν επαρκεί ούτε για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες των κατοίκων.

Την τουριστική περίοδο μάλιστα που ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται, αυξάνονται και οι ανάγκες με συνέπεια τα κέντρα υγείας αλλά και το ΕΚΑΒ να είναι «γυμνά». Ήδη το ΕΚΑΒ έχει προγραμματίσει για τους επόμενους τουριστικούς μήνες να μετακινεί περίπου 200 άτομα διασώστες κάθε μήνα, οι οποίοι πηγαίνουν σε διάφορες νησιωτικές περιοχές προκειμένου να μπορούν να κινηθούν τα ασθενοφόρα.

Εξάλλου προσφάτως απεδείχθη η έλλειψη προσωπικού στο ΕΚΑΒ μετά και τους τρεις θανάτους των γυναικών.

Τα Κέντρα Υγείας

Αντίστοιχα κενά υπάρχουν φυσικά και στις υγειονομικές μονάδες όπου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τρέχει και δε φτάνει τους χειμερινούς μήνες, ενώ τους καλοκαιρινούς δεν μπορεί να καλύψει ούτε τους κατοίκους αλλά ούτε και τους τουρίστες.

Γι’ αυτό ήδη με εντολή του υπουργείου Υγείας και των Υγειονομικών Περιφερειών ξεκίνησαν να μετακινούνται οι πρώτη γιατροί προς τις νησιωτικές περιοχές, ξεκινώντας από τα νησιά με μεγάλη τουριστική κίνηση όπως είναι η Μύκονος που αποτελούν και τη «βιτρίνα» της χώρας μας τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι πρόσφατες προσλήψεις πάντως που είχαν ανακοινωθεί από το υπουργείο Υγείας και για τις οποίες είχε ξεκινήσει η διαδικασία, δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί.

healthreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου