Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Λύση για το θέμα της 24ωρης βάρδιας των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Θράκης

 

Η Περιφέρεια θα παραχωρήσει το κτίριο της παλιάς Κτηνιατρικής στον Δήμο Κομοτηναίων, για να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης για τα καταλύματα δύο διασωστών από άλλες περιοχές, οι οποίοι έρχονται να καλύψουν τα κενά διασωστών στη Ροδόπη.

Το ηλεκτρικό ρεύμα στο συγκεκριμένο κατάλυμα θα το πληρώνει η Περιφέρεια για 6 μήνες, μέχρι να γίνουν οι αλλαγές στο όνομα  του ιδιοκτήτη από πλευράς της ΔΕΗ, για να συνεχίσει την πληρωμή ο Δήμος Κομοτηναίων.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ 9 Θράκης, Σταύρος Καμπουραντώνης μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στο θέμα που προέκυψε με τη μεταφορά ενός υπέρβαρου ασθενή από τη Ροδόπη στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου Πατρών.

«Το ΕΚΑΒ δεν αρνείται αλλά αδυνατεί να μεταφέρει τον υπέρβαρο Σερήφ Σιαχίν από τον Ήφαιστο Ροδόπης» τόνισε και πρόσθεσε πως και σε άλλους νομούς τα ασθενοφόρα του δεν έχουν την κατάλληλη υποδομή για να μεταφέρουν έναν υπέρβαρο ασθενή.

Σύμφωνα με έρευνα της ΕΡΤ Κομοτηνής, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί το ειδικό ασθενοφόρο για διακομιδή υπέρβαρων ασθενών, που έχει δωρίσει το αεροδρόμιο ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ και βρίσκεται στη Βάση του ΕΚΑΒ στην Αθήνα.  Αρκεί να γίνει το αίτημα από τον ίδιο τον ασθενή, προς το ΕΚΑΒ Ροδόπης, το οποίο θα μεταφερθεί στο 8μελές Διοικητικό Συμβούλιο στην Αθήνα, για τη λήψη της τελικής απόφασης.

ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου