Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Αδιανόητη πρόκληση Μητσοτάκη - Σχέδιο για ΕΚΑΒ με μισθωμένα ελικόπτερα από το εξωτερικό



Αν έχεις λεφτά, σπουδάζεις. Αν έχεις λεφτά, θεραπεύεσαι. Αν δεν έχεις λεφτά, προσαρμόζεσαι. Αν δεν προσαρμόζεσαι, πεθαίνεις! Αυτή είναι για μία ακόμη φορά την ώρα που χάνονται ανθρώπινες ζωές η λογική της Νέας Δημοκρατίας, διά στόματος του ίδιου του Μητσοτάκη. 

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ και τον Γιώργο Αυτιά, λίγα μόνο 24ωρα που η χώρα θρήνησε ανθρώπινες απώλειες εξαιτίας ελλείψεων σε προσωπικό του ΕΚΑΒ και σε ασθενοφόρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε για άλλη μια φορά καθώς υποσχέθηκε μισθωμένα… ελικόπτερα!!!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σα να μην κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία την τετραετία που μας πέρασε, σε ερώτηση σχετικά με τα τραγικά περιστατικά που έφεραν με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΕΚΑΒ.

Ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων είπε: «Ήδη στο πρόγραμμά μας πριν από τα τελευταία περιστατικά είχαμε τη βελτίωση του χρόνου ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ στα επείγοντα. Ο γόρδιος δεσμός του ΕΚΑΒ θα κοπεί, αλλά ήδη εδώ κι έναν χρόνο, δουλεύουμε ένα νέο σχέδιο για μια μονάδα αεροδιακομιδής για την ηπειρωτική Ελλάδα με ευέλικτα ελικόπτερα, σε έξι βάσεις και κάλυψη 24 ώρες το 24ωρο. Τα ελικόπτερα αυτά θα μισθωθούν από το εξωτερικό όπως γίνεται και στη δασοπυρόσβεση».

Οι κούφιες υποσχέσεις και δεν πείθουν και είναι υποκριτικές όταν το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει και τριτοκοσμικές εικόνες αντικρίζουμε σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία, που είναι «ξεδοντιασμένα» από γιατρούς και νοσηλευτές αλλά και εξοπλισμό..

Οι θάνατοι των δύο γυναικών είναι αποτέλεσμα αυτής της απαξίωσης, της αδιαφορίας για το ΕΣΥ που προώθησε συστηματικά η προηγούμενη κυβέρνηση και τα εντείνει εάν η ΝΔ επανεκλεγεί στις επερχόμενες εκλογές. Διότι δική της επιλογή είναι ότι ενώ υπάρχουν ασθενοφόρα δεν υπάρχει προσωπικό να τα λειτουργήσουν τη στιγμή που τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπήρξαν 560 αποχωρήσεις διασωστών και δεν έγινε καμία μόνιμη πρόσληψη.

Σαν να μην κυβέρνησε τα τελευταία 4 χρόνια η Νέα Δημοκρατία, τώρα εμφανίζεται έτοιμη να δώσει τη λύση, χωρίς να αγοράσει ασθενοφόρα, χωρίς να προσλάβει διασώστες και πληρώματα, αλλά θα ναυλώνει ελικόπτερα από το εξωτερικό. Μετά τους εισαγόμενους πυροσβέστες, εισαγωγή διασωστών!!! Αλλά εδώ δεν συγκινήθηκαν με τις 57 ψυχές που χάθηκαν στο βωμό του κέρδους και του ρουσφετιού, θα συγκινηθούν με τους δύο θανάτους λόγω ελλείψεων που οι ίδιοι δημιούργησαν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου