Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Ασθενοφόρο του Χαμόγελου του Παιδιού σε παράνομες ιπποδρομίες στη Λέσβο

Συνεχίζεται ο διασυρμός της Λέσβου με τις παράνομες ιπποδρομίες. Σήμερα η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στο "Χαμόγελο του Παιδιού" καθώς ασθενοφόρο κάλυψε την παράνομη εκδήλωση.

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς
Πρόεδρο Εθελοντικού Οργανισμού Χαμόγελο του Παιδιού Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο (newsletter@hamogelo.gr)

Θέμα: «Ασθενοφόρο του Χαμόγελου του Παιδιού σε παράνομες ιπποδρομίες»

Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας για το γεγονός ότι ασθενοφόρο από το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ και το πλήρωμα αυτού παραβρέθηκε σε ερασιτεχνικές ιπποδρομίες που πραγματοποιήθηκαν παρανόμως την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023, στην περιοχή Natura των Αλυκών Καλλονής (

Σύμφωνα με δημοσιεύματα προκύπτει ότι πέρυσι στις ίδιες ερασιτεχνικές ιπποδρομίες έχασε την ζωή του ένα άλογο ενώ σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα δεν ήταν η πρώτη φορά που ένα ζώο οδηγήθηκε στον θάνατο ως απόρροια των ιπποδρομιών αυτών 

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι με ανακοίνωσή της η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, με αφορμή δημοσιεύματα, που αφορούν σε καταγγελίες για διοργάνωση ιπποδρομιών σε προστατευόμενη περιοχή στη νήσο Λέσβο, έκανε γνωστό στις 9-6-2023 με σχετική ανακοίνωση ότι από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής Λέσβου, έχουν ήδη σχηματιστεί δύο ποινικές δικογραφίες με κατηγορούμενους δύο ημεδαπούς για την διοργάνωση εκδηλώσεων.

Οι δικογραφίες αυτές περιλαμβάνουν κατά περίπτωση παραβάσεις της νομοθεσίας για την ποινική προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και τα αδικήματα της παραβίασης σφραγίδων που έθεσε η Αρχή και της παράβασης φύλαξης της Αρχής.

Παράλληλα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στην Εισαγγελία προσφεύγει ο ΟΦΥΠΕΚΑ για τις ιπποδρομίες στις ΑΛΥΚΕΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (Επισυναπτόμενο 4- Δημοσίευμα ΕΡΤ).

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είχαν προηγηθεί των εκδηλώσεων έγγραφα της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που απαγόρευαν την τέλεση αυτών των εκδηλώσεων στην συγκεκριμένη περιοχή.


Όπως προκύπτει από φωτογραφίες που αναρτήθηκαν και αφορούν στην συγκεκριμένη εκδήλωση και όπως διασταυρώνεται από δελτίο Τύπου της ΑΜΚΕ ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ που αφορά άλλη εκδήλωση το ασθενοφόρο και το πλήρωμα είναι εκείνο του Χαμόγελο του Παιδιού.

Με την παρούσα εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για το γεγονός ότι το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ που δημιουργήθηκε υπηρετώντας έναν ευγενή σκοπό εξυπηρετεί και διευκολύνει την διενέργεια τέτοιου είδους εκδηλώσεων που παραβαίνουν τους νόμους του κράτους και θέτουν σε κίνδυνο ζωές ζώων και ανθρώπων.

Θεωρούμε επιβεβλημένο να επιληφθείτε τέτοιων θεμάτων που εκθέτουν το έργο του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ και επικροτούν συμπεριφορές έκνομες για Περιβάλλον και ζώα ,ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον.

lesvosnews.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου