Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Προς αναζήτηση προσωρινής λύσης για το ΕΚΑΒ το υπουργείο Υγείας – Τι σχεδιάζεται

 

Μια προσωρινή λύση ώστε να μπορέσουν να κινηθούν περισσότερα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ειδικά για τις επόμενες ημέρες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία των εκλογών, είναι το υπουργείο Υγείας.

Μία λύση που όμως αναμένεται να διατηρηθεί και για τους επόμενους μήνες έως ότου γίνουν ριζικές αλλαγές στο ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πηγές του HealthReport.gr, τα στελέχη της οδού Αριστοτέλους αναζητούν εναγωνίως μία προσωρινή λύση για το ΕΚΑΒ ώστε αν προκύψει ένα περιστατικό σοβαρό στα νησιά να μπορεί να αντιμετωπισθεί άμεσα και να μην έχουμε τις τραγικές συνέπειες των προηγούμενων ημερών με την απώλεια της ζωής των 3 άτυχων γυναικών.

Στόχος είναι έστω για λίγες ημέρες να κινηθούν σε πολλά νησιά 2 ασθενοφόρα και όχι μόνο ένα όπως ισχύει σήμερα, προκειμένου να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες.

Ριζικές αλλαγές στο ΕΚΑΒ μετά τις εκλογές

Μετά τις εκλογές πάντως όπως έχει δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα αλλάξουν όλα στον φορέα, εάν σχηματίσει κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης, εφόσον δεν υπάρξει κάποια ανατροπή στις κάλπες, σκοπεύει να τροποποιήσει πλήρως τον Οργανισμό, ενώ όπως προανήγγειλε θα λειτουργήσουν εκτός των άλλων 6 σταθμοί στη χώρα ώστε να μπορούν να γίνονται αεροδιακομιδές με μικρά ελικόπτερα που θα μισθωθούν από το εξωτερικό.

Πρόκειται για τον νόμο για την «ορεινή διάσωση» που είχε ψηφιστεί μέσω του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας αλλά αφορά ουσιαστικά μόνο τις διασώσεις τραυματισμένων πολιτών σε ορεινές περιοχές.

Εάν υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο, τότε θα χρειασθεί τροποποίηση του νόμου ώστε να μπορούν να γίνονται αεροδιακομιδές και σε νησιά ή απομακρυσμένες περιοχές και για ασθενείς με τη συμβολή του ΕΚΑΒ.

healthreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου