Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Καμπανάκι κινδύνου από τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ Πάτρας

 

Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ σχετικά με τις ελλείψεις που παρατηρούνται σε διάφορες υπηρεσίες του οργανισμού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το νοσοκομείο του Μεσολογγίου, όπου σχεδόν για 5 μέρες την εβδομάδα, λειτουργεί με ένα ασθενοφόρο ανά βάρδια, καθώς η έλλειψη προσωπικού, δεν επιτρέπει την κάλυψη του νοσοκομείου και με δεύτερο όχημα για 24ωρη βάρδια. "Αυτή την στιγμή στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, υπηρετούν 11 συνάδελφοι. Αυτοί αρκούν για να βγει μια 24ωρη βάρδια. Χρειάζονται τουλάχιστον άλλα δέκα άτομα για να μπορέσουμε να βγάλουμε και δεύτερο αυτοκίνητο στην ίδια 24ωρη βάρδια, η οποία χωρίζεται σε 3 8ωρα", σημειώνει ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ στην δυτική Ελλάδα, Γιάννης Θεοδωρόπουλος.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το ασθενοφόρο του νοσοκομείου Μεσολογγίου, δεν μπορεί να φύγει εύκολα από το νοσοκομείο για κάποια διακομιδή, καθώς αν συμβεί κάποιο σοβαρό περιστατικό, δεν θα μπορεί να καλυφθεί. "Πρέπει να λυθεί άμεσα το θέμα για να μην βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να έχουμε απώλειες, εξαιτίας ελλείψεων", σημειώνει ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Για να γίνει μια διακομιδή στην Πάτρα, ο ασθενής θα πρέπει να περιμένει στην ουσία να μεταβεί στο Μεσολόγγι ασθενοφόρο από την Πάτρα, με ότι αυτό σημαίνει για τον ίδιο καθώς θα ταλαιπωρηθεί, ενώ και το ασθενοφόρο θα λείψει από την Πάτρα για αρκετές ώρες, μέχρι να γίνει η μεταφορά του ασθενούς.

Το πρόβλημα δεν είναι σημερινό, τονίζουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και ζητούν να στελεχωθούν όλα τα τμήματα με το απαραίτητο προσωπικό.

Γ. Θεοδωρόπουλος: Οι ελλείψεις στο ΕΚΑΒ μπορούν να κοστίσουν σε ζωές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου