Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Στο…περίμενε τα αιτήματα για δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ στο Ν. Πήλιο και για Βάση στη Σκόπελο

 

Αιτήματα για τη δημιουργία Τομέα του ΕΚΑΒ στο Νότιο Πήλιο και Βάση στη Σκόπελο, υπέβαλε ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Κώστας Σταμνάς προς την κεντρική Διοίκηση και παρόλο που πέρασαν τέσσερις μήνες, η απάντηση αναμένεται.
Ο κ. Σταμνάς ανέφερε ότι κατέθεσε στα κεντρικά του ΕΚΑΒ από τον περασμένο Μάρτιο αίτημα για δημιουργία Τομέα του ΕΚΑΒ στην Αργαλαστή (όπως λειτουργεί στη Σκιάθο) και για Βάση του ΕΚΑΒ στη Σκόπελο, ωστόσο, πιθανόν λόγω καλοκαιριού, απάντηση δεν έχει δοθεί προς το παρόν.
Στην περίπτωση του Τομέα, που πρότεινε ο διευθυντής για την Αργαλαστή, προβλέπεται να υπάρχει σταθερά προσωπικό του ΕΚΑΒ (10-11 άτομα) που θα καλύπτουν όλο το 24ωρο τις βάρδιες.
Στην περίπτωση της Βάσης, μπορεί να σταλεί ένα ασθενοφόρο σε ένα μέρος, όπως για παράδειγμα στη Σκόπελο, για να καλυφθεί η καλοκαιρινή σεζόν, που λόγω του τουρισμού που οι ανάγκες είναι αυξημένες.
«Ο δήμαρχος Σκοπέλου παραχώρησε κτίριο για στέγαση των εργαζόμενων και σίτιση, προκειμένου να έχει κάλυψη το νησί την καλοκαιρινή σεζόν, έγινε αίτημα στα κεντρικά, αλλά δεν πήρα απάντηση», επισήμανε ο κ. Σταμνάς.
Ο ίδιος εξήγησε ότι αν εγκριθεί το αίτημα για Τομέα στην Αργαλαστή τον χειμώνα μπορούν να σταλούν δύο άτομα που θα ενισχύσουν τα πέντε άτομα που υπάρχουν ήδη, ώστε να καλύπτονται όλες οι βάρδιες.

magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου