Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Νέα επίθεση και προπηλακισμούς υγειονομικών καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδας

 

Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της ασφάλειας των υγειονομικών που δέχονται επίθεση στο χώρο εργασίας τους, ζητά με επιστολή του προς του Yπουργούς Υγείας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδας με αφορμή την επίθεση από συγγενείς ασθενούς σε γιατρό και νοσηλευτές στο τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου Λευκάδας στη διάρκεια της εφημερίας το απόγευμα της Πέμπτης 7 Ιούλη.

Ολόκληρη η επιστολή:

«Καταγγέλλουμε την επίθεση από συγγενείς ασθενούς σε γιατρό και νοσηλευτές στο τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου Λευκάδας στη διάρκεια της εφημερίας το απόγευμα της Πέμπτης 7 Ιούλη. Το απαράδεκτο και καταδικαστέο αυτό περιστατικό βίας δεν είναι μεμονωμένο αφού και στο πρόσφατο παρελθόν συνέβη ανάλογη επίθεση σε βάρος τραυματιοφορέα στα επείγοντα του νοσοκομείου και έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων σε βάρος εργαζομένων σε νοσοκομεία της χώρας και στο ΕΚΑΒ.

Στην αύξηση των επιθέσεων σε βάρος συναδέλφων συμβάλλει η συνεχιζόμενη «εκστρατεία» συκοφάντησης των υγειονομικών ως συλλήβδην «διεφθαρμένων», τεμπέληδων, αμόρφωτων και ως δήθεν «συνυπεύθυνων» για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και την ανυπαρξία δομών πρωτοβάθμιας περίθαλψης και πρόληψης.

Στόχος της εκστρατείας συκοφάντησης των υγειονομικών είναι η συγκάλυψη της αιτίας της απαράδεκτης κατάστασης που βιώνουν οι πολίτες στις δημόσιες μονάδες υγείας που δεν είναι άλλη από την πολιτική της υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας, που υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις προς όφελος της επέκτασης της επιχειρηματικής δράσης.

Τα κοινωνικά αδιέξοδα, η ανασφάλεια και ο φόβος που βιώνουν οι περιθαλπόμενοι και οι πολίτες σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους, από ένα σύστημα και μια κοινωνική οργάνωση που δεν έχει ως επίκεντρο τις ανάγκες των ανθρώπων αλλά όλη του η φιλοσοφία είναι πως θα διαφυλαχτούν τα κέρδη των λίγων, πυροδοτούν τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες.

Οι αυξανόμενες επιθέσεις καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να εξασφαλιστεί, με κρατική ευθύνη, πλήρης νομική κάλυψη και στήριξη στους υγειονομικούς, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Το μείζον ζήτημα στις υγειονομικές μονάδες είναι η έλλειψη έμψυχου δυναμικού, η έλλειψη χρηματοδότησης και η ανυπαρξία μέτρων προστασίας και κατάλληλων συνθηκών για την ασφαλή εργασία των υγειονομικών και τη νοσηλεία των ασθενών.

Για να μην επαναληφθούν παρόμοια απαράδεκτα περιστατικά σε βάρος υγειονομικών, ΖΗΤΑΜΕ:

  • Να κινηθούν οι αναγκαίες νομικές διαδικασίες για τους εμπλεκόμενους στις επιθέσεις και προπηλακισμούς σε βάρος υγειονομικών.
  • Να εξασφαλίζεται πλήρης νομική στήριξη και κάλυψη στους εργαζόμενους, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.
  • Να ενισχυθεί η φύλαξη του νοσοκομείου Λευκάδας, με πρόσληψη επιπλέον, μόνιμων εργαζομένων. Να μονιμοποιηθούν οι έξι συμβασιούχοι φύλακες συνάδελφοί μας.
  • Μόνιμες μαζικές προσλήψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό για να στελεχωθούν τα τμήματα και οι κλινικές
  • kolivas.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου