Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Για να καλύψει τις ανάγκες του το ΕΚΑΒ Χίου χρειάζεται άλλα 10 άτομα

 

«Μέχρι και με ιδιωτικά μέσα έφτασαν περιστατικά στο Νοσοκομείο καθώς το ΕΚΑΒ δεν μπορούσε να τα εξυπηρετήσει» ανέφερε ο διάσωστης του ΕΚΑΒ Φώτης Βύρας σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα το πρωί στο Νοσοκομείο.

Ο ίδιος σημείωσε ότι αυτή την περίοδο οι διακομιδές έχουν αυξηθεί αισθητά λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού και της αυξημένης ροής επισκεπτών στο νησί μας.

«Τον Ιούνιο το ΕΚΑΒ εξυπηρέτησε 180 επείγοντα περιστατικά ενώ μέχρι στιγμής, χωρίς να έχει κλείσει ο Ιούλιος βρισκόμαστε στα 400» τόνισε, με τον ίδιο να προσθέτει ότι το ΕΚΑΒ για να μπορεί να καλύψει το νομό χρειάζεται ακόμη 10 άτομα!

Στο ίδιο πλαίσιο ήταν και η αναφορά της Ολυμπιάς Κουβαρά που εκπροσωπώντας το ΣΕΣΝΟΧ μίλησε για την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ αλλά και για τα προβλήματα του ίδιου του νοσοκομείου που όπως συμπλήρωσε υπολειτουργεί.

«Έχουμε συναδέλφους που νοσούν με covid και αυτό αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο το νοσηλευτικό μας προσωπικό, ενώ και το ακτινολογικό τμήμα μας έχει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας», τόνισε, προσθέτοντας ότι «δυστυχώς λέμε συνεχώς τα ίδια καθώς κανένα πρόβλημα δεν επιλύεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου