Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα σε νοσοκομείο Χίου και ΕΚΑΒ

 

Τα σοβαρά προβλήματα που αποτελούν καθημερινότητα στο νοσοκομείο Χίου και στο ΕΚΑΒ, υπονομεύουν το δημόσιο σύστημα υγείας και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή των πολιτών του νησιού καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η θεματικής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χίου, σήμερα Τρίτη 26 Ιουλίου 2022.

Αναλυτικά:

Συμπληρώνονται 3 χρόνια με τη Ν.Δ. στην κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση πιστή στις σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές και στις ιδεολογικές εμμονές της να διαλύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, να μην προσλαμβάνει μόνιμο προσωπικό, να σπάει το φράγμα των 31.000 νεκρών από την πανδημία, να βγάζει τους ανασφάλιστους και τους φτωχούς εκτός της δωρεάν παροχής υγειονομικών υπηρεσιών.

Παρά τις υποσχέσεις και τις διαβεβαιώσεις, η δέσμευση του κ. Μητσοτάκη για 4.000 προσλήψεις νοσηλευτών από την ΔΕΘ το Σεπτέμβρη του 2020 όχι μόνο δεν έχει υλοποιηθεί  αλλά και το μόνιμο προσωπικό των νοσοκομείων είναι κατά 5.000 υπαλλήλους λιγότερο.

Τα ψέματα των Μητσοτάκη – Μηταράκη – Κανταράκη τα ζούμε και εδώ στον νομό Χίου με ένα νοσοκομείο:

  • Χωρίς προσωπικό.
  • Χωρίς μαγνητικό τομογράφο.
  • Χωρίς μαστογράφο.
  • Χωρίς ογκολόγο, χωρίς ακτινολόγο, χωρίς δεύτερο νευροχειρουργό και νευρολόγο.
  • Με την μη ύπαρξη ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία.
  • Με μια διοίκηση που παρανομεί συνεχώς με στόχο μόνο να κάνει τα ρουσφέτια του Μηταράκη και δώσει ό,τι μπορεί από τα δικά μας χρήματα σε ιδιώτες.
  • Με ένα τσαντίρ μαχαλά με κοντέινερ που νοσηλεύονται συμπολίτες μας επειδή η Κανταράκη και ο Μηταράκης δεν ενδιαφέρονται να επισκευαστεί το παλαιό κτίριο της παθολογικής (5 χρόνια κι ακόμα δεν έχουν τελειώσει οι μελέτες).
  • Τα ζούμε κάθε μέρα με το ένα ασθενοφόρο σε όλο το νομό, πράγμα που μας βάζει όλους σε κίνδυνο και που δεν πρόκειται να λυθεί με την πρόσληψη, από δωρεά, τριών διασωστών.
  • Το τμήμα επειγόντων περιστατικών, στο οποίο καθημερινά ταλαιπωρούνται εκατοντάδες συμπολίτες μας και επισκέπτες γιατί δεν έχει το προσωπικό που απαιτείται, επισήμως δεν υπάρχει νοσηλευτικό στο νοσοκομείο. Το ίδιο και η ΜΕΘ, η οποία λειτουργεί με 3 κλίνες (συν 2 covid) και όχι με 7 που ψευδώς αναφέρουν  οι Μηταράκης – Κανταράκη.

 Ενάμιση μήνα μετά την επίσκεψη Πλεύρη οι ανακοινώσεις για προσλήψεις προσωπικού  αποτελούν ένα μεγάλο ψέμα. Που ακόμα κι αν βγουν οι προκηρύξεις θα χρειαστούν 2 χρόνια να ολοκληρωθούν. 

Χορτάσαμε ψέματα κ. Μηταράκη – κα Κανταράκη. Λίγος είναι ο καιρός σας. Γιατί τα ψέματά σας, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και τις παρανομίες σας θα τα βρείτε μπροστά σας.

astraparis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου