Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Τη μετέφεραν σε καρότσα αυτοκινήτου στη Ζαγορά γιατί δεν υπήρχε… βάρδια ασθενοφόρου

 

Μετά τους Παξούς και την Ικαρία, όπου μία τραυματισμένη γυναίκα μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας τυλιγμένη σε μία κουβέρτα και «φορτωμένη» πάνω σε καρότσα αγροτικού, ένα παρόμοιο περιστατικό καταγράφηκε το απόγευμα της Δευτέρας (19/7) και στη Ζαγορά του Πηλίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το magnesianews.gr, καρότσα αυτοκινήτου μετατράπηκε και πάλι σε ασθενοφόρο, καθώς όπως διαπιστώθηκε, μετά από πτώση μια 54χρονης αγρότισσας από ύψος και τον τραυματισμό της, δεν υπήρχε βάρδια ασθενοφόρου στο κέντρο Υγείας Ζαγοράς, να καλύψει την έκτακτη ανάγκη.

Η τραυματισμένη γυναίκα μεταφέρθηκε μέχρι τα Χάνια όπου την παρέλαβε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ξεκίνησε από τον Βόλο, έχοντας όμως υποστεί τόσο η ίδια όσο και οι οικείοι της ταλαιπωρία ως προς την αναζήτηση τρόπου μεταφοράς της.

Ανάλογες εικόνες ντροπής καταγράφηκαν πριν από μερικές ημέρες στην Ικαρία, με την ΠΟΕΔΗΝ να αντιδρά ζητώντας από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να στελεχώσει τους σταθμούς του ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας με επαρκή αριθμό διασωστών, «για να αφήσουμε πίσω τέτοιες τριτοκοσμικές εικόνες με διακομιδές σε καρότσες φορτηγών», όπως ανέφερε.

Πριν από μερικούς μήνες, το φως της δημοσιότητας είδε ένα παρόμοιο περιστατικό, εκείνη τη φορά στους Παξούς, όπου μία γυναίκα που έπρεπε να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας, αναγκάστηκε να μπει σε καρότσα φορτηγού γιατί το ασθενοφόρο ήταν… χαλασμένο.

ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου